Ο Axl Rose κάνει ενέργειες για να εξαφανιστεί «εκείνη η φωτογραφία του που είναι χοντρός»

Τον Axl δεν θα τον ξανακοροϊδέψεις! Τον Axl!

07/06/2016 @ 22:40

Ο τραγουδιστής των Guns N' Roses (και τον AC/DC ντε!), Axl Rose, προέβη σε νομικές ενέργειες για να εξαφανίσει από το διαδίκτυο την κλασική φωτογραφία όπου φαίνεται ...χοντρός!

Όπως αναφέρει το Torrent Freak (μέσω του Ultimate Guitar), βρέθηκαν λεπτομέρειες στο αρχείο του Lumen σχετικά με το DMCA (Digital Millenium Copyright Act), οι οποίες δείχνουν πως μια σειρά από ειδοποιήσεις παράβασης της DMCA έχουν ήδη σταλθεί στην Google.

Οι ειδοποιήσεις που στάλθηκαν από τον «Σερίφη του Διαδικτύου» εκ μέρους του Axl Rose αναφέρουν: «Φωτογραφία πνευματικής ιδιοκτησίας του Axl Rose. Δεν έχει δοθεί άδεια για τη δημοσιοποίηση αυτής της φωτογραφίας και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να σας δείξουμε ένα εξουσιοδοτημένο αντίγραφο αυτής.»

Όλες οι ειδοποιήσεις αφορούν στην ίδια φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω, την οποία τράβηξε ο Boris Minkevich του Winnipeg Free Press το 2010.

Και ενώ πιθανότατα να νομίζει κανείς πως η φωτογραφία θα έπρεπε να είναι πνευματική ιδιοκτησία του Boris Minkevich, ο «Σερίφης του Διαδικτύου» ενημερώνει πως όλοι οι φωτογράφοι στις συναυλίες των Guns N' Roses υπογράφουν ειδικά συμβόλαια που κατά πρώτον διευκρινίζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί τις φωτογραφίες που βγάζει και, κατά δεύτερον, μεταφέρουν τα πνευματικά δικαιώματα σε εταιρεία του Axl Rose.

Λέτε ο λόγος που ο Axl Rose προέβη σε αυτά τα μέτρα να είναι τα άπειρα meme που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια στο Internet με την εν λόγω φωτογραφία;

  • SHARE
  • TWEET