Απεβίωσε ο μπασίστας των Deftones, Chi Cheng

15/04/2013 @ 10:34
Ο πρώην μπασίστας των Deftones, Chi Cheng, πέθανε το Σάββατο, 13 Απριλίου, σε ηλικία 42 ετών.

Ο Cheng δημιούργησε την μπάντα μαζί με τον τραγουδιστή Chino Moreno, τον Stephen Carpenter και τον Abe Cunningham το 1988. Συμμετείχε ενεργά στα πέντε πρώτα άλμπουμ των Deftones, και η τελευταία του κυκλοφορία ήταν το "Saturday Night Wrist", που κυκλοφόρησε το 2006.

Το 2008, και ενώ δούλευε πάνω στο άλμπουμ "Eros", ένα τραγικό αυτοκινητιστικό ατύχημα τον έθεσε σε μία «μερικώς ενσυνείδητη κατάσταση». Ο Cheng υπέφερε από πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, έπεσε σε κώμα και έκτοτε υγεία του βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεν μπορούσε να μιλήσει ή να κινηθεί μόνος του.

Η μητέρα του έκανε την εξής ανακοίνωση μετά το θάνατό του: «Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να γράψω. Η αγάπη και η αφοσίωση όλων σας στον Chi ήταν ανιδιοτελής και υπέροχη. Ξέρω πως θα τον θυμάστε ως ένα γίγαντα στη σκηνή, που είχε μία μεγάλη καρδιά για όλους. Τον πήγαμε στα επείγοντα στις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όμως η καρδιά του ξαφνικά σταμάτησε. Έφυγε από αυτόν τον κόσμο με εμένα να του σιγοτραγουδάω τραγούδια που αγαπούσε.»

Και συνέχισε: «Πάλεψε σκληρά. Σταθήκατε στο πλευρό του κάθε μέρα, στέλνοντάς του αγάπη, ήξερε πως ο κόσμος τον αγαπούσε και πως δεν ήταν ποτέ μόνος.»
  • SHARE
  • TWEET