Ακυρώθηκε η συναυλία της Jarboe στη Θεσσαλονίκη

Αφορμή φωτογραφία που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε πολλές συζητήσεις

09/12/2013 @ 01:59
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του Les Yper Yper, η προγραμματισμένη για για το βράδυ της Κυριακής συναυλία της Jarboe που θα φιλοξενούταν στον συγκεκριμένο χώρο ακυρώθηκε.

Η εν λόγω ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η άγνοια κάποιες φορές μπορεί να είναι επικίνδυνη και, στην προκειμένη περίπτωση, αιτία για την δημιουργία ενός δυσάρεστου κλίματος. Για τον λόγο αυτόν και παρ' όλο που σεβόμαστε το μεγαλύτερο μέρος του καλλιτεχνικού της έργου, ακυρώνουμε την συναυλία της Jarboe. Ζητούμε συγγνώμη από όλους όσους επιθυμούσαν να παρευρεθούν στην συναυλία. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων μπορούν να παραλάβουν το αντίτιμο από το σημείο που το προμηθεύτηκαν.»

Αιτία του κακού φαίνεται πως είναι η φωτογραφία που ανέβασε η ίδια η Jarboe χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εμφανίζεται μαζί με το μέλος των Naer Mataron και βουλευτή της Χρησής Αυγής, «Καιάδα» ή Γιώργο Γερμενή.

Μετά από την πραγματοποίηση της συναυλίας της στο 6 D.O.G.S., η Jarboe ανήρτησε στη σελίδα της στο facebook τη δήλωση: «Για να γίνω ξεκάθαρη, είμαι αντιφασίστρια και αντιναζίστρια», ενώ είχε προηγηθεί η εξής ανακοίνωση:

«To έργο της Jarboe τα τελευταία 30 χρόνια με τους Swans, το προσωπικό της έργο και οι συνεργασίες της και οι σχέσεις της με μουσικούς, ηθοποιούς, φιλοσόφους και καλλιτέχνες όλων των τύπων δείχνουν το ανοιχτό της μυαλό προς τις εναλλακτικές απόψεις και προοπτικές.

Η Jarboe προέρχεται από την εργατική τάξη, η οποία έχει τις ρίζες της στη φιλοσοφία του να είσαι ανοικτός, να δουλεύεις σκληρά και να γιορτάζεις τη ζωή στα άκρα - να εκτιμάς και να ανέχεσαι τις απόψεις των άλλων και να μένεις εκτός των πολιτικών απόψεων των φίλων σου και των συνεργατών σου.

Η Jarboe και κάθε μέλος της ομάδας της ανήκουν στην εργατική τάξη. Είναι παγκόσμιοι πολίτες οι οποίοι από τα ταξίδια που έχουν κάνει σε όλο τον κόσμο δουλεύοντας, έχουν ταυτιστεί σε κάποιο βαθμό με την καλοσύνη όλων όσων συναντούν.

Ελπίζουμε οι καλοί άνθρωποι που θα παρακολουθήσουν τις συναυλίες μας να μας βοηθήσουν να γιορτάσουμε την πεποίθησή μας ότι η μουσική είναι η τελευταία αληθινή γλώσσα όλων των ανθρώπων.»
  • SHARE
  • TWEET