Αγωγή εναντίον των Anthrax κατέθεσε ο Dan Nelson

14/11/2011 @ 11:35
Ο Dan Nelson, πρώην τραγουδιστής των Anthrax, κατέθεσε αγωγή εναντίον του συγκροτήματος, ζητώντας το ποσό των 2,65 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 1,9 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Nelson έφυγε από τους Anthrax το 2009, παρά το γεγονός ότι είχε ηχογραφήσει μερικά κομμάτια για το τότε καινούργιο άλμπουμ της μπάντας. Αντικαταστάθηκε από τον John Bush, ο οποίος εγκατέλειψε και αυτός το συγκρότημα λίγο μετά. Τελικά, πίσω από το μικρόφωνο επανήλθε ο Joey Belladonna, ο οποίος ηχογράφησε και τα φωνητικά του τελευταίου δίσκου των Anthrax, "Worship Music".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λοιπόν, ο Nelson κατέθεσε αγωγή για αποζημίωση, κατηγορώντας τον drummer Charlie Benante, τον μπασίστα Frank Bello και τον κιθαρίστα Scott Ian ότι ψευδώς δήλωσαν σε πολλές συνεντεύξεις τους ότι αυτός «παραιτήθηκε ξαφνικά», ενώ λίγο πριν τους είχε αναγκάσει να ακυρώσουν μια περιοδεία τους, εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Nelson είναι τόσο δυσαρεστημένος με τις δηλώσεις μελών της μπάντας που τον περιέγραφαν σαν «νταή», που τους κατηγορεί ότι εσκεμμένα δυσφήμιζαν το πρόσωπό του, ενώ προκάλεσαν και απώλειες στα εισοδήματά του.

Ο τραγουδιστής ισχυρίζεται επίσης ότι έγραψε μέρος των τραγουδιών του "Worship Music", αλλά δεν έχει λάβει το μερίδιο που του αναλογεί από τα κέρδη. Η αγωγή κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.
  • SHARE
  • TWEET