9o Radioactive Festival στο Ηράκλειο από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Σπουδαστών ΤΕΙ Ηρακλείου

Συμμετέχουν οι Potergeist, 45Rats, Circassian και Thee Fugitives

13/05/2014 @ 11:51
Ο Studio FM1 105,4, Ραδιοφωνικός Σταθμός Σπουδαστών ΤΕΙ Ηρακλείου διοργανώνει το 9ο Radioactive Festival γιορτάζοντας τα 25 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του.

23/05: Potergeist // 45Rats // Cercassian // Thee Fugitives
24/05: 25 years Anniversary Party

Οι Potergeist είναι ένα συγκρότημα από την Αθήνα. Ξεκινώντας ως μια αμιγώς southern metal μπάντα το 2004 η πορεία του χρόνου τους έμπλεξε σε ένα πιο groovy φάσμα metal με έντονες επιρροές από το rock του αμερικάνικου νότου, τα Delta και τα Chicago blues, χωρίς να απουσιάζουν τα έντονα σκοτεινά στοιχεία. Με αφορμή το release του δεύτερου άλμπουμ τους, "Muddy Mermaids", το 2011, αποδίδουν σε αυτό που παίζουν το όνομα «swamp metal» κινούμενοι σε ακόμα πιο σκοτεινά sludge μονοπάτια με προφανείς επιρροές από μπάντες όπως οι Pantera, οι Crowbar, οι Down αλλά και οι Clutch. Αναδυόμενοι από λάσπες και βάλτους που καραδοκούν βρικόλακες παρουσίασαν τον Σεπτέμβρη του 2013 το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ τους ονόματι "Swampires" και καθιερώνουν περισσότερο τον ήχο τους. Οι Potergeist έχουν καταφέρει να εδραιωθούν στην Ελλάδα ως από τα πιο αξιόλογα ονόματα της ελληνικής μουσικής κοινότητας και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Saint Vitus, οι Lynyrd Skynyrd, οι Monster Magnet, οι The Haunted και πιο πρόσφατα οι Kylesa.

www.potergeist.com

Οι 45Rats είναι ένα instrumental heavy rock 'n' roll trio από την Αθήνα. Ξεκίνησαν το 2008 με επιρροές από το rock των '70s αλλά και από πιο σύγχρονες μπάντες όπως οι Monster Magnet και οι Atomic Bitchwax. O ήχος τους δυναμικός και groovy με rock 'n' roll μελωδίες και solo, και αρκετές πινελιές ερήμου. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP ονόματι "First Gear" το 2011, ενώ η πρώτη τους full-length δουλειά, ακόμα πιο τσιτωμένη και ηλεκτρισμένη, κυκλοφόρησε τον Γενάρη του 2014 σε βινύλιο με όνομα "Electric". Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Baby Woodrose, Samsara Blues Experiment, Orange Goblin, Radio Moscow, Mars Red Sky.

45rats.bandcamp.com

Οι Circassian είναι ένα συγκρότημα από Αθήνα που ξεκίνησε το 2009. Αυτό που παίζουν θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα αμάλγαμα ψυχεδελικών και πειραματικών μοτίβων, γκαραζιάρικων / surf επιρροών, ενώ ξεχωρίζουν ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο μπλέκουν τα άνωθεν με παραδοσιακές μελωδίες από Ασία και Βόρεια Αφρική. Το πρώτο τους ομότιτλο EP κυκλοφόρησε το 2011, ενώ το δεύτερο με τίτλο "Procrastinational" το 2012. Μόλις τον περασμένο Γενάρη κυκλοφόρησε το πρώτο τους full-length άλμπουμ ονόματι "Hantse Guashe".

circassian.bandcamp.com

Οι Thee Fugitives είναι ένα σχήμα από το Ηράκλειο Κρήτης που ο ήχος του κυμαίνεται από garage rock μέχρι punk και rock 'n' roll.

Μπύρα (400ml) 2 ευρώ
Ποτό 3 ευρώ
Σουβλάκι 1 ευρώ

Ποσοστό από τα έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Ζωοδόχος Πηγή».

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET