Οι 25 μοντέρνες μπάντες που θα θεωρούνται κλασικές στο μέλλον

Το νούμερο ένα της λίστας θα επισκεφτεί τη χώρα μας σε λίγους μήνες

16/04/2016 @ 20:53

Η τελευταία ψηφοφορία του περιοδικού Ultimate Guitar αφορά στις μπάντες που αισθανόμαστε ότι σε κάποια χρόνια από τώρα θα θεωρούνται θρυλικές/κλασικές.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκαν οι Mastodon. Οι progressive metallers από την Atlanta έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι με την ιδιαίτερη ηχητική τους ταυτότητα και τον τρόπο με τον οποίο επαναπροσδιόρισαν τον μοντέρνο metal ήχο.

Στην δεύτερη θέση συναντάμε τους Queens Of The Stone Age, το συγκρότημα που έμπλεξε το alternative rock με τον ήχο της ερήμου των Kyuss και κυκλοφόρησε δίσκους που σημάδεψαν το εναλλακτικό rock.

Στην τρίτη θέση, ακόμα ένα συγκρότημα που θα επισκεφτεί τη χώρα μας σε μερικούς μήνες (όπως και οι Mastodon). Οι Muse ξεκίνησαν εμφανώς επηρεασμένοι από τους Radiohead και συγκροτήματα όπως οι Pixies για να φτιάξουν έναν ολόδικό τους ήχο και να γιγαντωθούν εμπορικά όσο λίγοι σύγχρονοί τους.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη λίστα και αναμένουμε στα σχόλια τις δικές σας επιλογές!

25. The Mars Volta
24. Devin Townsend
23. Between The Buried And Me
22. Killswitch Engage
21. Beck
20. Animals As Leaders
19. My Chemical Romance
18. Steven Wilson + Porcupine Tree
17. Trivium
16. Periphery
15. Deftones
14. Jack White
13. Alter Bridge
12. Arctic Monkeys
11. Radiohead
10. Lamb Of God
09. Opeth
08. Gojira
07. Tool
06. Slipknot
05. Ghost
04. System Of A Down
03. Muse
02. Queens Of The Stone Age
01. Mastodon

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που κόπηκαν στο νήμα είναι οι εξής: The Black Keys, Tame Impala, Weezer, Baroness, Haken, Kendrick Lamar, Protest the Hero, Children of Bodom, Coheed & Cambria, The Strokes,Clutch, ISIS, Gorillaz, Rise Against, Meshuggah. 

  • SHARE
  • TWEET