20 χρόνια ύπαρξης έκλεισε τo Discogs

Από τα 250 άλμπουμ του ιδρυτή το 2000 στα 13 εκατομμύρια καταγεγραμμένων κυκλοφοριών το 2020

05/11/2020 @ 13:01

Την 1η Νοεμβρίου το δημοφιλές πόρταλ Discogs συμπλήρωσε 20 χρόνια ύπαρξης και μοιράστηκε με το κοινό μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιδρυτής και διεθύνων σύμβουλος Kevin Lewandowski, σκοπός του project που ξεκίνησε ως hobby ήταν να δημιουργηθεί ένας ενημερωμένος κατάλογος της ηχογραφημένης μουσικής με την συνεισφορά των χρηστών.

Αρχικά επρόκειτο να περιλαμβάνει μόνο ηλεκτρονική μουσική. Στην πορεία βεβαίως συμπεριλήφθηκαν όλα τα είδη, με την βάση δεδομένων να λειτουργεί παράλληλα ως αγορά.

Το 2000, ο Lewandowski είχα καταχωρήσει σε πρώτη φάση 250 άλμπουμ. Σήμερα, υπάρχουν καταχωρημένες 13 εκατομμύρια κυκλοφορίες από 7 εκατομμύρια καλλιτέχνες και 1,5 εκατομμύρια δισκογραφικές.

Με το site να δίνει μεταξύ άλλων την δυνατότητα ηλεκτρονικής καταγραφής της δισκοθήκης καθενός χρήστη, το άλμπουμ με τις περισσότερες καταγραφές στις δισκοθήκες των χρηστών είναι εδώ και μία δεκαετία το "The Dark Side of the Moon" των Pink Floyd.

Ο δίσκος με την ηψηλότερη καταγεγραμμένη τιμή είναι το "The Black Album" του Prince που κυκλοφόρησε το 1994 και το 2018 άλλαξε κάτοχο αντί του ποσού των 27.500 δολαρίων.

Περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την εικοσαετή διαδρομή του Discogs μπορείτε να δείτε εδώ.

  • SHARE
  • TWEET