Night Demon @ Remedy, 22/02/18

Τα τραγούδια που θέλουμε να ακούμε σε ένα show από εκείνα που θέλουμε να βλέπουμε

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 23/02/2018 @ 12:12

Με φόρα από την περιοδεία τους ως support στους Accept και πριν τις συναυλίες τους με Cirith Ungol και Dexter Ward, οι Night Demon βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Remedy για ένα live αποκλειστικά με διασκευές. Όπως ανέφερε ο Jarvis Leatherby στον πρόλογο, τα εισιτήρια της περιοδείας ήταν πολύ ακριβά για τους οπαδούς τους, οπότε αποφάσισαν κάθε βράδυ να δίνουν δεύτερο show σε κάποιο μικρό club, παρουσιάζοντας τις δικές τους εκδοχές σε αγαπημένα τραγούδια.

Το χαμηλό αντίτιμο του εισιτηρίου (5 Ευρώ) είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε να προσελκύσει λίγο περισσότερο κόσμο παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες (καθημερινή και επόμενη εργάσιμη, ποδόσφαιρα, μπάσκετ κλπ). Όταν όμως ξεκίνησαν να παίζουν οι τρεις Καλιφορνέζοι αυτό δεν ένοιαζε κανέναν, ειδικά από την στιγμή που ο ήχος καλυτέρευσε κάπως, παρότι εκκωφαντικός, και το πάρτι πήρε φωτιά για τα καλά.

Night Demon

Ανάμεσα σε πολύ καλούς μουσικούς, τον ελληνικής καταγωγής κιθαρίστα δηλαδή Armand John Anthony και τον Jarvis στο μπάσο και τα φωνητικά, ξεχώριζε ο Dusty Squires στα τύμπανα, με το φουλ ενεργητικό και σταθερό παίξιμό του, βασική ίσως αιτία που η μπάντα ξεχωρίζει τόσο πολύ σε συναυλιακό επίπεδο. Η πιο χαλαρή διάθεση σε σχέση με ένα κανονικό live (ελλειπή το "Overkill" των Motorhead τιμής ένεκεν, το "Burn" των Deep Purple και το "Balls To The Wall" των Accept) δεν επέφερε εκπτώσεις στην ποιότητα των εκτελέσεων, με μερικές εξ αυτών να είναι φανταστικές.

Safe επιλογές συγκροτημάτων και τραγουδιών ανάμεσα σε πιο ψαγμένες και αρκετό hard rock, ίσως και περισσότερο σε σύγκριση με τις καθαρές metal στιγμές, γέμισαν ένα audio CD (ένα 80λεπτο δηλαδή), με τον κόσμο σίγουρα να απολαμβάνει, είτε επιδιδόταν σε headbanging, είτε έπινε πιο χαλαρός την μπύρα ή το ποτό του. Το φινάλε ήρθε να επιβεβαιώσει την ρήση του Olof Wickstarnd των Enforcer, σε μια παλιότερη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει.

Night Demon

«Γράφουμε τη μουσική που μας αρέσει να ακούμε και κάνουμε τα show που θα θέλαμε να βλέπουμε» είχε πει ο Σουηδός, και κάτι αντίστοιχο κάνουν επιβεβαιωμένα και οι Night Demon. Σίγουρα δίνουν τις συναυλίες που όλοι θέλουμε να βλέπουμε, και παίζουν τα τραγούδια που θέλουμε να ακούμε, είτε πρόκειται για δικό τους υλικό, είτε για διασκευές κομματιών που ποτέ δεν βαριόμαστε να ακούμε. Η συνέχεια σήμερα το βράδυ στο Κύτταρο και αύριο στο Eightball αναμένεται καυτή.

SETLIST

Róisín Dubh (Black Rose): A Rock Legend (Thin Lizzy)
The Boys Are Back In Town (Thin Lizzy)
Breaking The Law (Judas Priest)
Last Caress / Green Hell (Misfits)
Lightning To The Nations (Diamond Head)
Turn Up The Night (Black Sabbath)
We Will Rock You (Queen)
Road Racin' (Riot)
Bang Your Head (Metal Health) (Quiet Riot)
Panama (Van Halen)
The Four Horsemen (Metallica)
18 And Life (Skid Row)
Axe Crazy (Jaguar) 
Cold Gin (Kiss)
War Pigs (Black Sabbath)
Wasted Years (Iron Maiden)
  • SHARE
  • TWEET