Florence + The Machine @ Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, 21/09/19

Σαν αερικό εμφανίστηκε στη σκηνή η Florence, τραγούδησε, χόρεψε και πέταξε προς τη γη της ελευθερίας

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 23/09/2019 @ 10:51

Ζήσαμε ένα βράδυ μαγευτικό. Οι Florence And The Machine απέδειξαν ότι όχι τρία… αλλά δεκατριά sold out μπορούσαν να καταφέρουν στη χώρα μας. Όλη η "Florence-mania" που παρατηρήθηκε κατά το κλείσιμο των εισιτηρίων ήταν δικαιολογημένη, καθώς κανένας δεν ήθελε να λείπει από αυτήν τη γιορτή. Μία εμφάνιση τέλεια προσεγμένη ως προς την ενορχήστρωση, την άρτια εκτέλεση των κομματιών, τον καθαρό ήχο και φυσικά την παραμυθένια παρουσία της Florence επάνω στη σκηνή. Καταπληκτική φωνή με απίστευτες χορευτικές κινήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να περιγραφούν αναλυτικά σε διαφορετικό άρθρο. Επίσης οι μονόλογοί της και η άμεση επαφή με το κοινό κατάφεραν να αποτάξουν κάθε είδους ντροπή, χαρίζοντας μια δόση ελευθερίας στην ατμόσφαιρα.

Florence + The Machine Galatsi

Με ένα τέταρτο καθυστέρηση ξεκίνησε το μεγάλο event αφού από τις οθόνες ζητήθηκε να διακοπεί το κάπνισμα το οποίο ενοχλεί την τραγουδίστρια. Στις 21.50 η Florence μαζί με οκτώ καλοκουρδισμένες «μηχανές» ξεκίνησαν με το "June" ένα ταξίδι στον κόσμο των ξωτικών. Το κοινό συμμετείχε με όλο του το είναι σε κάθε πρόσταγμα του συγκροτήματος, πράγμα το οποίο φάνηκε στο επόμενο μεγάλο hit "Hunger". Η ξυπόλυτη καλλιτέχνης άρχισε τις πιρουέτες, το ξέφρενο ανέμισμα των μαλλιών της και τις απίστευτες πόζες, οι οποίες μέσω ενός προβολέα προσέδιδαν μια θεατρική διάσταση στην εμφάνιση.

Florence + The Machine Galatsi

Κάθε τραγούδι στη συνέχεια, χάρισε μία μοναδική εμπειρία στα μάτια του θεατή. Μετά το "Queen Of Peace" η τραγουδίστρια ευχαρίστησε το κοινό, δήλωσε ότι είναι ευτυχισμένη που βρίσκεται μαζί μας και αφιέρωσε στην Patti Smith το επόμενο "Patricia", εξυμνώντας την ελευθερία, την αγάπη και τη γυναικεία δύναμη. Το "Dog Days Are Over" αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές όταν τα ρυθμικά παλαμάκια του κόσμου συγχρονίστηκαν τέλεια με το συγκρότημα και τα ξεσπάσματα τύπου "Run fast for your mother, run fast for your father..." ξεσήκωσαν κάθε σώμα και πνεύμα.

Florence + The Machine Galatsi

Άλλος ένας εμπνευσμένος μονόλογος ενδιάμεσα από το κομμάτι, παρότρυνε κάθε άτομο να αγκαλιάσει τον διπλανό του και να τον πείσει να κατεβάσει το κινητό του ώστε να απολαύσει τη στιγμή, γιατί «ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ». Επίσης χωρίς να είμαι γνώστης της σειράς, "Jenny Of Oldstones" σημαίνει Game Of Thrones και soundtrack στο Game Of Thrones σημαίνει σίγουρη επιτυχία σε ένα ευρύ κοινό που θέλει να την ακούσει ζωντανά.

Florence + The Machine Galatsi

Στο «Cosmic Love» o κόσμος άναψε φακούς και αναπτήρες ώστε να παραστήσει τα αστέρια που περιγράφει το κομμάτι, ενώ τo "You Got The Love" θύμισε κάτι από τις hippie στιγμές της Grace Slick των Jefferson Airplane. Tα τελευταία "Delilah" και "What Kind Of Man" βρήκαν τη Flocence να χορεύει ανέμελα στο διάδρομο κάτω από τη σκηνή και να χάνεται στις αγκαλιές των fan της. Φυσικά η βραδιά δεν είχε τελειώσει. Το "No Choir", το σκοτεινό piano riff του "Big God" και στο φινάλε το αέρινο "Shake It Out" ολοκλήρωσαν το encore.

Florence + The Machine Galatsi

Προσωπικά το μόνο που μου έλειψε ήταν το "Seven Devils", αλλά δεν πειράζει, αφού θεωρώ ότι στο είδος της indie rock, παρακολουθήσαμε την κορυφαία συναυλία της χρονιάς.

Florence + The Machine Galatsi

Φωτογραφίες: Χαρά Γερασιμοπούλου, Καρολίνα Τσιρογιάννη / stagespotting.com

SETLIST
 

June
Hunger
Ship to Wreck
Queen of Peace
Patricia
Caught
Dog Days Are Over
Jenny of Oldstones
100 Years
You Got the Love
Cosmic Love
Delilah
What Kind of Man

Encore:

No Choir
Big God
Shake It Out

 

  • SHARE
  • TWEET