Planet Of Zeus, Whereswilder @ Gagarin 205, 23/05/14

To κλισέ «γηπεδική ατμόσφαιρα σε συναυλία» πρέπει να αλλαχτεί σε «ατμόσφαιρα Planet Of Zeus» στις «καυτές» ελληνικές έδρες

Από τον Γιάννη Λυμπέρη, 26/05/2014 @ 13:33
Έφτασα έξω από το Gagarin στις 22:15 ακριβώς τη στιγμή που κολλήθηκε το χαρτί «sold out» στο τζάμι των εκδοτηρίων. Μπαίνοντας δεν είδα κανέναν στο φουαγιέ. Ξέρετε, όλοι εκείνοι οι γραφικοί που πάνε τζάμπα σε συναυλίες για κουτσομπολιό και δημόσιες σχέσεις, χωρίς ιδέα για το συγκρότημα. Να ακούς μόνο το ενοχλητικό βουητό τους από τα μπαρ. Στους Planet Of Zeus δεν υπήρχαν τέτοιοι. Mόνο «πιστοί».

Οι Planet βγήκαν στις 22:30 και έφυγαν στις 00:10, στον τελευταίο  σταθμό της ελληνικής «Vigilante tour». Τα 100 ενδιάμεσα λεπτά πέρασαν όσο γρηγορότερα θυμάμαι σε συναυλία τα τελευταία χρόνια. Καμία «κοιλιά» μόνο «σεξ και βία και πολύ φασαρία». Το setlist ιδανικό και απόδειξη πως ο νέος δίσκος γράφτηκε ζωντανά στο στούντιο για να παίζεται ακόμα πιο δυνατά στη σκηνή.



Με μόλις έναν μήνα κυκλοφορίας, τουλάχιστον το μισό Gagarin ήξερε απ’ έξω το "Vigilante", από το οποίο έπαιξαν εφτά κομμάτια. Ακούγοντάς live τα "The Great Dandolos", "Sky High Heels", "Vigilante", "Burn This City Down", "No Tomorrow" και κυρίως τα απόλυτα συναυλιακά "A Girl Named Greed" με το τρομερό "Beast Within" στο φινάλε, νιώθεις πως κάποιος σε χτυπάει με ρόπαλο αλλά εσύ χαμογελάς!



Στα "Leftovers", "Stab Μe"," Vanity Suit", "Eat Me Alive" τίποτα δεν συγκρατούσε το κύμα ενθουσιασμού από τους πιτσιρικάδες οπαδούς της μπάντας. Tα highlights ήταν συνεχή, εκκωφαντικά, παιγμένα άρτια -όπως πάντα- από τους Planet, ενώ ο ήχος ήταν αυτός που άρμοζε σε μια τέτοια βραδιά.



Η μπάντα χωρίς φλυαρίες και κοινοτοπίες, ήταν σε συνεχή «επαφή» με το ακροατήριο, λες και ήθελαν να μην μείνει ούτε ένας παραπονεμένος από το live. Ακόμα και σε ένα «extreme» stage diving στο τέλος, διέκοψαν για λίγο, για να συνεχίσουν λέγοντας πως «εσείς είστε οι Planet Of Zeus». Sorry παιδιά, αλλά εσείς είστε. Εμάς μας φτάνει που είμαστε κάτοικοι του πλανήτη...



Υ.Γ.: Τι άλλο είδαμε στο live;

*Τα 4/5 του κόσμου ζούσε έντονα κάθε στιγμή. Το 1/5 θα ήταν για λίγο τουαλέτα ή στο μπαρ.

**Είδαμε κάθε είδους T shirt, από Metallica, Sabbath, Nightstalker, της ίδιας της μπάντας, αλλά το καλύτερο ήταν πατέρα που είχε φέρει τον γιο. Φορούσε Placebo. Ελπίζουμε την επόμενη, να ρωτήσει τον γιόκα του.

***Πάρα πολλά κορίτσια. Είτε οι κορασίδες της χώρας έχουν έρθει στον σωστό δρόμο του rock ή άκουσαν χωρίς γκρίνια το φίλο να λέει «πάμε να δούμε μια γαμάτη μπάντα;». Και τα δύο είναι καλά.

****Τους Whereswilder δεν τους είδα καθόλου, καθώς προτίμησα αντί να πάρω το Μετρό, να ψάχνω παρκινγκ...
SETLIST

Macho Libre
Sky High Heels
Dawn Of The Dead
The Great Dandolos
Leftovers
A Girl Named Greed
Something's Wrong
No Tomorrow
Vigilante
Supernothing
Space Loop / The Ballad Of Boston George
Burn This City Down
Stab Me
Woke Up Dead

Encore:
Beast Within
Vanity Suit
Eat Me Alive

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET