Nightstalker, Mr. Highway Band @ Κύτταρο Club, 18/10/13

Κιθάρα, μπάσο, drums, ό,τι γουστάρεις. Και rock μόνο, όχι μαλακίες

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 22/10/2013 @ 12:35
Με την αφορμή της κυκλοφορίας του "The Ritual" για πρώτη φορά σε βινύλιο και της επανέκδοσής του σε CD, οι Nightstalker αποφάσισαν να τιμήσουν το γεγονός με μια συναυλία στο Κύτταρο, όπου θα έπαιζαν μεταξύ άλλων ολόκληρο το εν λόγω EP. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν γα τo κοινό της Αθήνας, που γέμισε το ιστορικό club της Αχαρνών το βράδυ της Παρασκευής και μετέτρεψε για ακόμη μια φορά ένα live των 'Stalker heavy rock party χωρίς όρια.

Mr. Highway Band

Το hard / country / blues rock σχήμα των Mr. Highway Band βρέθηκε στη σκηνή γύρω στις 22:30 και για 50 περίπου λεπτά πραγματοποίησε στα πλαίσια της βραδιάς μία άκρως ηλεκτρική εμφάνιση. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες (extra drum set τοποθετημένo μπροστά στη σκηνή, καθήμενος μπασίστας λόγω ατυχήματος) και με ήχο στα γνωστά, υψηλά standard του Κυττάρου ζέσταναν τον κόσμο και κέρδισαν το χειροκρότημά του.

Mr. Highway Band

Το set μοιράστηκε ανάμεσα σε τραγούδια από το ντεμπούτο "Is That Myself" και το επερχόμενο, δεύτερo άλμπουμ, το οποίο αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ξεχώρισαν η φυσαρμόνικα του Mr. Highway στο "Hard Place", το επίκαιρο "No One Can Bring Me Down", το viva "Revolution", αλλά και τα πιο hard oriented καινούρια "Burn Your Bridges", "Devil's Road" και "The River And The Town". Η τιμιότατη δε διασκευή στο "The Regulator" των Clutch, αποδείχθηκε το καλύτερο ορεκτικό λίγα λεπτά πριν εμφανιστούν οι Nightstalker, με τους Mr. Highway Band να αφήνουν για ακόμη μια φορά πολύ καλές εντυπώσεις.

Setlist: Cities Walk On Fire / Overdose / Burn Your Bridges / Hard Place / No One Can Bring Me Down / I’m Gonna Give You Love / Burning Desire / Story Of My Life / Revolution / Devil's Road / The Regulator (διασκευή Clutch) / The River And The Town

Μετά από το απαραίτητο διάλειμμα και μια τρίλεπτη ψυχεδελική εισαγωγή, ο Ανδρέας, ο Τόλης και ο Ντίνος πήρας θέσεις σε μπάσο, κιθάρα και τύμπανα αντίστοιχα, για να ακολουθήσει μέσα σε αποθέωση ο λατρεμένος του κοινού Mad Prophet Argy. Με μια ιδανική επιλογή κομματιών από τις τέσσερις full-length δουλειές τους και το "The Ritual" στην ολότητά του, φοβερές εκτελέσεις από εξαιρετικούς μουσικούς και εξίσου φοβερό ήχο, οι Nightstalker σήκωσαν το Κύτταρο για μία ώρα και σαράντα λεπτά στον αέρα. Σήμα κατατεθέν φυσικά τα αναλλοίωτα στο χρόνο φωνητικά του Αργύρη.

Nightstalker

Κολλητά στην αρχή παίχτηκαν τα τέσσερα από τα πέντε κομμάτια του "The Ritual", καθώς το "Iron Horse" κρατήθηκε για το encore. Πρώτη κορύφωση το κρεσέντο με τη φοβερή μπασογραμμή στο τελείωμα του "Galactic Revolution" και φυσικά η κομματάρα "Hide Your Sun".

Nightstalker

Καλύτερες στιγμές στο main set το "Soma" με τον Αργύρη να παίζει την κουδούνα αλλά να μην τη σπάει στο τέλος παρά την λαϊκή εντολή, το "Dead Rock Commandos" με τη απίθανη συμμετοχή του κόσμου στο ρεφρέν και τα κλασικά πλέον "Freakland" και "All Around". To encore ήταν πάνω κάτω αναμενόμενο, με τη διασκευή στο "Iron Horse (Born To Lose)" των Motörhead από το "The Ritual", το hit "Baby God Is Dead" και το σφυροκόπημα του "Trigger Happy" να τελειώνουν ιδανικά τη βραδιά.

Nightstalker

Αφήνοντας το Κύτταρο υπό τους ήχους του τρομερού “Hassan I Sabbah” των Hawkwind, συνειδητοποίησα δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν ότι όσες φορές έχω δει τους Nightstalker, ποτέ δεν ένιωσα μετά το live λιγότερο από ενθουσιασμένος. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι οι Nightstalker διαθέτουν πλέον μία νέα γενιά οπαδών, οι οποίοι ενθουσιάζονται αν όχι παραπάνω, τουλάχιστον εξίσου στο άκουσμα κομματιών από τα πιο πρόσφατα άλμπουμ.

Nightstalker

Τελικά είκοσι σχεδόν χρόνια μετά, τα λόγια του Αργύρη στη διαφημιστική καταχώρηση για το "Side FX" παραμένουν το ίδιο χαρακτηριστικά του τι εστί Nightstalker: «Κιθάρα, μπάσο, drums, ό,τι γουστάρεις. Και ροκ μόνο, όχι μαλακίες.». Ή, για να το πω πιο απλά: «Είναι γαμώ. Eίναι Nightstalker.»
SETLIST

Galactic Revolution    
Hide Your Sun    
Never Know (Supersonic)    
Missing Link    
Brainmaker
Use
Soma
Superfreak
Line
Voodoo U Do
Iron
Freakland
All Around (Satanic Drugs From Outer Space)
Just A Burn
Go Get Some
Dead Rock Commandos
The Underdog

Encore:
Iron Horse (Born To Lose)
Baby God Is Dead
Trigger Happy

Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com
  • SHARE
  • TWEET