Nightstalker, Half Gramme Of Soma @ Κύτταρο, 22/04/16

Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, όπως μας έχει συνηθίσει η κορυφαία εγχώρια heavy rock μπάντα

Από τον Σπύρο Κούκα, 25/04/2016 @ 10:52

Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η συναυλιακή επιστροφή των Nightstalker, όπου με αφορμή την επανακυκλοφορία του αγαπημένου "Just A Burn", θα έπαιζαν τον δίσκο στην ολότητα του, ξέραμε τι θα κάναμε τη νύχτα της Παρασκευής που μας πέρασε. Πόσο μάλλον όταν μαζί τους θα εμφανίζονταν και οι Half Gramme Of Soma, δημιουργώντας ένα πακέτο που εγγυάται την άνευ όρων διασκέδαση. Έτσι, με τη διάθεση να είναι ήδη στα ύψη, κατευθυνθήκαμε προς το Κύτταρο από νωρίς για να προλάβουμε να πιάσουμε όσο καλύτερη θέση γινόταν, καθώς η εμφάνιση αναμένονταν να είναι sold out, αλλά και να τσεκάρουμε το διαθέσιμο merch.

Με την ώρα να κοντεύει έντεκα, εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Half Gramme Of Soma, κρατώντας μας εξαιρετική συντροφιά για τα επόμενα σαράντα λεπτά, με το υψηλών οκτανίων heavy rock τους. Η μπάντα ήταν απόλυτα δεμένη, γουστάροντας τρελά αυτό που κάνει, κάτι που έβγαινε ξεκάθαρα στο κοινό, που έδειχνε να περνάει καλά υπό τον ήχο των μουσικών της.

Half Gramme Of Soma

Παρά το γεγονός πως δεν έλειψαν μερικά προβλήματα τεχνικής φύσεως, δεν πτοήθηκαν ουδεμία στιγμή, παρουσιάζοντας κομμάτια από τη μέχρι τώρα δισκογραφική τους πορεία, αλλά και ένα αργόσυρτο νέο κομμάτι, που στα δικά μου αυτιά ακούστηκε αρκετά ελπιδοφόρο για το επόμενο δισκογραφικό τους «χτύπημα». Ολοκλήρωσαν την εμφάνιση τους με μια φανταστική διασκευή στο κλασσικό "Rock N’ Roll" των Motorhead, αποτίνοντας τον δικό τους φόρο τιμής στον τεράστιο Lemmy, και ξεσήκωσαν τον κόσμο, προετοιμάζοντας ιδανικά το έδαφος για τη συνέχεια της βραδιάς.

Με τη διακοπή να έχει αυξήσει την προσμονή του κοινού, οι Nightstalker ανέβηκαν στη σκηνή ακριβώς τα μεσάνυχτα, αρχίζοντας μεμιάς την ζωντανή παρουσίαση του "Just A Burn", με το "All Around" να προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού, αλλά και τα πρώτα mosh pits. Η συνέχεια ήταν εξίσου καταιγιστική, καθώς τα κομμάτια του δίσκου διαδέχονταν το ένα το άλλο, όντας, όμως, σαφώς πιο γρήγορα και heavy απ’ ότι στις στουντιακές εκτελέσεις τους. Ο κόσμος δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει μαζί με τον Argy κάθε στίχο, δημιουργώντας υπέροχη ατμόσφαιρα και αλληλεπιδρώντας με την μπάντα, που με τη σειρά της έδειχνε να ευχαριστιέται τις εκδηλώσεις λατρείας, πιάνοντας θεόρατα standards απόδοσης.

Nihtstalker

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του υπέροχου "Shadows", ευχαρίστησαν τον κόσμο για την παρουσία του στο κατάμεστο Κύτταρο, και δίχως να χάσουν χρόνο ξεκίνησαν το άτυπο δεύτερο μέρος της εμφάνισης τους με το "Use". Από εκεί κι έπειτα, μας παρουσίασαν ένα best of set, που περιελάμβανε αγαπημένα κομμάτια, με τα "Dead Rock Commandos" και "Trigger Happy" να ξεχωρίζουν, μέχρι τη στιγμή που η μπάντα μας αποχαιρέτησε για πρώτη φορά, αποχωρώντας από τη σκηνή.

Ήταν εμφανές πως ο κόσμος δεν ήθελε να τελειώσει από τόσο νωρίς το ξέφρενο πάρτι που είχε στηθεί, και με συνεχείς επιδοκιμασίες ανάγκασε την μπάντα (που άλλο που δεν ήθελε) να ξανανέβει στη σκηνή, με τη συνέχεια να ανήκει στο "Superfreak". Το crowd surfing, που είχε ξεκινήσει από τις πρώτες κιόλας στιγμές του live, συνεχίζονταν αδιάκοπα, με τις ευλογίες και του Argy, που για ακόμη μια φορά έδειξε πόσο μεγάλος frontman είναι. Αποπνέοντας μια rock star αύρα, όντας ταυτόχρονα απολύτως χαλαρός και προσιτός, έκανε ό,τι ήθελε το κοινό με ένα και μόνο νεύμα του, γεμίζοντας τη σκηνή με την επιβλητική του παρουσία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως τα υπόλοιπα παιδιά είχαν διεκπεραιωτικό ρόλο. Τουναντίον, η παρουσία τους αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά ακόμη μιας άψογης εμφάνισης, με τον Ανδρέα Λάγιο να ξεχωρίζει ελαφρώς, τόσο λόγω του γεμάτου ήχου του, όσο και λόγω συνολικού attitude.

Nightstalker

Φτάνοντας, λοιπόν, στο τέλος της εμφάνισης τους, μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα, με τις πρώτες νότες του καταληκτικού "Children Of The Sun", μπάντα και κόσμος έγινε κυριολεκτικά ένα και το αυτό. Με το πλήθος να μοιράζεται μεταξύ της σκηνής και του υπόλοιπου μαγαζιού, και όλοι μαζί να τραγουδάνε το γνωστότερο hit της μπάντας, είχαμε ένα συναυλιακό highlight, συνηθισμένο για τους 'Stalker, μα τόσο ηλεκτρισμένο και ιδιαίτερο, που οποιαδήποτε άλλη μπάντα θα έδινε «γη και ύδωρ» για να το ζήσει έστω και μια φορά. Αποτέλεσε, έτσι, το ιδανικό τέλος μιας ιδανικής βραδιάς, στην οποία η παρέα του Argy μας επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την τεράστια κλάση της.

Φωτογραφίες: Dorina Dragon

SETLIST

All Around 
Just A Burn
Don’t Blow My High
Line
Voodoo U Do
Iron 
Silver Shark 
Explode
Starripper 
Give It All
Shadows
Use
Brainmaker
Never Know
Go Get Some
Dead Rock Commandos
Trigger Happy

Encore : 
Superfreak
Baby God Is Dead
Children Of The Sun

  • SHARE
  • TWEET