Birdflesh, Slavebreed, Progress Of Inhumanity @ AN Club, 03/04/09

Από τον Φίλιππο Αλέκου, 08/04/2009 @ 00:24
Grindcore και fun. Δύο λέξεις που σπάνια ταυτίζονται, μιας και το grind συνήθως αντλεί τα θέματα του είτε από τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα, είτε αναπαριστά gore καταστάσεις, είτε ασχολείται με πιο ενήλικα θέματα. Αφήστε που μερικές φορές τα δύο τελευταία πάνε πακέτο και έρχονται στο φως σκέψεις διαστροφής κατευθείαν από το υποσυνείδητο. Από την άλλη, έχουμε τους Birdflesh από τη Σουηδία. Μια μπάντα που ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα βλέπαμε στην Ελλάδα live, ήρθε για να φέρει το grindcore σε επαφή με την πιο χιουμοριστική πλευρά του.

Το «gig starts at 20:00 sharp» που αναγραφόταν στην αφίσα μόνο ως μέρος του χιουμοριστικού show που επρόκειτο να παρακολουθήσουμε μπορώ να το εκλάβω, αφού, αφενός ποτέ και κανένα live στο ΑΝ club δεν έχει ξεκινήσει στην ώρα του και αφετέρου οι Progress Of Inhumanity πάτησαν τη σκηνή του club στις 21:00.

Πραγματικά πολύ ταιριαστό άνοιγμα για τη συναυλία, οι Progress Of Inhumanity ζέσταναν για τα καλά τους παρευρισκόμενους, ακολουθώντας τις διδαχές των Extreme Noise Terror και των πρώιμων Napalm Death. Τσιτωμένο crust, με κιθάρα και τύμπανα να μας βομβαρδίζουν ανελέητα, ενώ η απουσία μπάσου δεν έγινε αντιληπτή από κανέναν μας. Έτσι και αλλιώς, όταν βγάζεις τέτοιους ρυθμούς με μία μόνο κιθάρα και drums, τι να το κάνεις το μπάσο; Πολύ καλή εμφάνιση από τα παιδιά και μακάρι να τους ξαναδούμε σύντομα ζωντανά.

Τη θέση των Progress στη σκηνή πήραν οι Slavebreed και σειρά είχε μια πιο μεταλλική εκδοχή του grind. Από τις καλύτερες μπάντες της ελληνικής σκηνή, οι Slavebreed εμφανίστηκαν με τον πρώτο full length δίσκο τους ακόμα φρέσκο (κυκλοφόρησε πέρυσι με τίτλο "Pain Syndicate") και σέρβιραν super groovy deathgrind που έκανε πολλούς σβέρκους να κουνηθούν. Εντύπωση μου έκανε η ιδιαίτερα ψυχωμένη εμφάνιση του τραγουδιστή - πολύ καλή απόδοση και πολύ κινητικός. Δε βλέπεις συχνά τέτοιο performance από Έλληνες. Συνολικά μια πολύ καλή παρουσία απ' όλη την μπάντα, παρά τα μικροπροβληματάκια με τον ήχο της μίας κιθάρας.

Γύρω στις 23:00 ήρθε επιτέλους η σειρά των Σουηδών να κάνουν την είσοδο τους. Και τι είσοδος που ήταν αυτή θα μπορούσε να πει κάποιος! Η τριάδα έσκασε μύτη ντυμένη με κοστούμια, ακριβώς όπως εικονιζόταν στην αφίσα της συναυλίας. Ο κιθαρίστας Achmed Abdulex με διχτυωτό μπλουζάκι, κόκκινο κολάν και από πάνω ένα καρό σώβρακο. Ο νέος μπασίστας του γκρουπ, Panda Flamenco, με ξανθιά φουντωτή περούκα, t-shirt και σορτσάκι, λες και θα πήγαινε για τέννις, και η ψυχή της μπάντας, ο Adde Mitroulis, ντυμένος καλόγρια! Ναι, καλά καταλάβατε. Ο drummer και vocalist του ιδιόρρυθμου αυτού trio είναι ελληνικής καταγωγής και, αφού μας καλησπέρισε σε ομολογουμένως πολύ καλά ελληνικά, το γύρισε στην αγγλική, αν και όπως μας προειδοποίησε: «I still understand the bad words...».

Δεν είχαμε προλάβει να συνέλθουμε από το γέλιο που προκάλεσε η πρώτη επαφή και κάπου εκεί ξεκίνησε ένα μουρλαμένο set, κάτι μεταξύ grind live και standup comedy show. Τραγούδια σφηνάκια, σε δαιμονισμένες ταχύτητες δημιούργησαν μία πραγματική νύχτα απόλυτου mosh, όπως μας τραγουδούσαν και οι Birdflesh. Αρκετός κόσμος κοπανιόταν μπροστά στη σκηνή, ενώ κάποιοι υπερενθουσιώδεις οπαδοί δε δίστασαν να πηδήξουν το κάγκελο για να βρεθούν δίπλα στη μπάντα. Βέβαια τίποτα απ' όλα αυτά δε συγκρίνεται με τις στιγμές που ο Adde προλόγιζε τα κομμάτια, εξηγώντας μας πως προέκυψαν οι τίτλοι και κάνοντας μεγάλο μέρος του κοινού να ξεκαρδίζεται στο γέλιο. Πραγματικά απολαυστικοί, οι Birdflesh μας άφησαν, μετά από μία περίπου ώρα, με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση ότι θα έρθουν για ένα ακόμα live, ...αρκεί να τους πληρώσουμε τα αεροπορικά εισιτήρια!

Κρίμα που δεν τους τίμησε περισσότερος κόσμος με την παρουσία του, παρά το φτηνό εισιτήριο και τις καλές μπάντες που συμμετείχαν, αλλά δεν πειράζει. Όσοι δεν ήρθαν απλά έχασαν ένα από τα πιο διασκεδαστικά performances που θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν από μία μπάντα του είδους.

Ακολουθεί το set list, όχι σε σειρά εκτέλεσης όμως:

01. Download Death
02. Goatrider
03. External Wounds Of Vagina Power
04. Funny Ice-Dwarf
05. The Flying Penis
06. Our Rice
07. The Triumph Of Grind
08. Organ Smoothie
09. Wheelchair Impaler
10. In The Sickness Of The Sea
11. I Don't Wanna Live, I Don't Wanna Die
12. Leprosy On Jeopardy
13. Swimmingpoop
14. Victims Of The Cat
15. Dancefloor Dismemberment
16. Night Of The Ultimate Mosh
17. Master Of Violence
18. Gore In Gore Out
19. Catmouth
20. The Rolling Massgrave
21. Gut To Kill
22. Ken Is Dead
23. Happy Hour, Crazy Hour
24. Pretty Dork
25. Teenage Mutilator
26. Anal Misery
27. Morbid Jesus
28. Fried Eyes
29. Coffinfucker
30. Destination Athens
31. Alive Autopsy
32. Mongoloid Wannabe
33. True Glove And The Purgatory Passion
34. Walk of Insanity

Φίλιππος Αλέκου
  • SHARE
  • TWEET