Alborosie, Jahcoustix @ Βαβυλωνία, Μύλος (Θεσσαλονίκη), 29/06/11

02/07/2011 @ 05:04
Στις 29 Ιουνίου και μέρα Τετάρτη, το live του Alborosie στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο του Μύλου ήταν γεγονός. Η βραδιά αναμενόταν ενδιαφέρουσα και όχι άδικα μιας και στο χώρο του Μύλου θα συναντιόντουσαν μερικά από τα καλύτερα ονόματα της παγκόσμιας και εγχώριας reggae σκηνής.

Μια reggae, dub, dubstep καθώς και funk γιορτή, ήταν έτοιμη να αρχίσει με ονόματα όπως: ALBOROSIE & The Shengen Clan, Jahcoustix, Slctr Rastayouth, dj Booker, Bass you can Trust, Fresh Things First, dj KostiKi.

Γύρω στις 20:00 οι πόρτες άνοιξαν και η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζικότατη. Ο μεγάλος guest της βραδιάς ήταν ο Alborosie που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ύστερα από το show που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την προηγουμένη, ήταν η σειρά της Θεσσαλονίκης να τον απολαύσει.

Λίγο μετά τις 21:00 βγήκε στο stage το ανερχόμενο αστέρι της  reggae, ο Jahcoustix ο οποίος με μόνη συνοδεία μια ακουστική κιθάρα, μας ταξιδέψε με τον δικό του τρόπο στα μονοπάτια της μουσικής του (και της δικής μας φυσικά!) με κομμάτια από τους δίσκους του. Μιας και έχει ήδη τέσσερεις δίσκους στο ενεργητικό του και πορεία που η αρχή της βρίσκεται στο 2003, θεωρείται -όχι άδικα όπως απεδείχθη- μια από τις πιο ολοκληρωμένες παρουσίες στην γερμανική reggae σκηνή.

Μετά τον Jahcoustix ήταν προγραμματισμένο να βγουν στη σκηνή οι δικοί μας πολύ αγαπημένοι One Drop Forward. Αυτό όμως στάθηκε αδύνατο λόγω κάποιων «τεχνικών δυσκολιών». Οι One Drop Forward είναι δικαίως μια από τις πιο καταξιωμένες μπάντες στην εγχώρια reggae σκηνή και αφού δεν κατάφεραν να μας διασκεδάσουν, μας κράτησε σε φόρμα ο Selector Rastayouth. Με τις μουσικές του επιλογές ανέβασε το κλίμα σε άλλο επίπεδο μέχρι την στιγμή της εμφάνισης του Alborosie.

Αυτή η στιγμή έφτασε στις 22:30 περίπου όταν τα μελή της μπάντας του Alborosie, οι Shengen Clan ανέβηκαν στη σκηνή. Το γλέντι ήταν γεγονός και ο Alborosie ανεβαίνοντας δυναμικά στο stage, έδειξε τι θα πει διασκέδαση με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Οι επιτυχίες διαδέχονταν η μια την άλλη καθώς τα κομμάτια που επέλεξε ήταν τα πιο γνωστότερα από τους μέχρι τώρα δίσκους του καθώς και από την νέα κυκλοφορία του με τίτλο  "2 Times Revolution". To κοινό ήταν κάτι παραπάνω από ενεργό ,η μουσική του Alborosie ήταν φυσικά υπεύθυνη γι' αυτό, καθώς η ragamuffin ή απλώς ragga είναι πολύ ενεργητική και ρυθμική. Οι κοπέλες της  Shengen Clan μας διασκέδασαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους και τον χορό τους και πραγματικά μας εντυπωσίασαν. Ο Alborosie έμεινε στην σκήνη μέχρι τις δώδεκα και κάτι και πας χάρισε πολλές ωραίες στιγμές.

Τον περιμένουμε ξανά όπως και ο ίδιος μας είπε γιατί φυσικά μια φορά ποτέ δεν είναι αρκετή…!!!

Κατερίνα Δουλκιάρογλου
  • SHARE
  • TWEET