Συνέντευξη με τους De Facto

08/09/2002 @ 07:18
Σάββατο 7-09-2002, πήγαμε στην γειτονική Ξανθη να παρακολουθήσουμε το τοπικό festival Rock Melodies. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους Πέτρο Παρασκευά (κιθάρα και φωνητικά) και Πέτρο Μίσκο (μπάσσο και φωνητικά) από τους De Facto. Τρομεροί τύποι με άφθονο humor, ομιλητικότατοι (καλό αυτό, μας βοήθησε πολύ) και με ένα μεγάλο ελάττωμα. Δεν μιλούσαν με μία σειρά. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς μας είπαν :...

Καταρχήν Καλησπέρα, καλώς ήρθατε στη Θράκη. Πρώτη ερώτηση. Πότε δημιουργήθηκε το group, και πως βγήκε το όνομα του.

Επίσημα δημιουργηθήκαμε με την κυκλοφορία του πρώτου cd μας, το 1998. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Πέτρο Παρασκευά (κιθάρες, φωνητικά), Δημήτρη Πουλιάκη (τύμπανα), Πέτρο Μίσκο (μπάσσο φωνητικά) και Χρήστο Τρεσίντση (πλήκτρα φωνητικά). Το πρώτα μας cd ονομαζόταν De Facto . Το δεύτερο cd μας κυκλοφόρησε περίπου 2 χρόνια αργότερα και ονομαζόταν Μακρύς Καιρός Κοντεύει . Όσο για το όνομα... ήταν μια ιδέα του Χρήστου Τρεσίντση (πλήκτρα). Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το κρατήσαμε με αφορμή να το αλλάξουμε κάποτε, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ. Εκτός αυτού, το όνομα Rolling Stones, ήταν πιασμένο!(άφθονα γέλια)

Καλοκαιρινές συναυλίες. Τι σημαίνει για σας, τι εισπράττεται από τον κόσμο;

Βασικά αυτό το καλοκαίρι δεν κάναμε πολλά live, επειδή ήμασταν στο στούντιο ηχογραφώντας τη νέα μας δουλεία. Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι τώρα είναι ιδιαίτερα θερμή και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Ισχύουν όλα αυτά που λένε για τη μαγεία και τα βλέμματα του κόσμου. Σας βοηθάει ο κόσμος στις συναυλίες, τι εισπράττεται από το κοινό;

Καλά δεν είναι και τίποτα voodoo, μην φανταστείς! (γέλια από όλους). Βασικά δεν φέραμε το βιβλιαράκι που έχει γραμμένες όλες αυτές τις εμπειρίες, αλλά φυσικά ναι, το βλέμμα ενός ανθρώπου που βλέπει και νιώθει τη μουσική και σε αγαπάει, το νιώθεις, το εισπράττεις και το δίνεις πίσω με της νότες σου. Καλύτερο είναι βέβαια να το εισπράττεις σε χρήματα (γέλια από παντού).

Πολύ ρεαλιστική άποψη μπορώ να πω! Κάτι είπες πριν για την καινούργια δουλεία. Πότε την τελειώνεται, πότε σκοπεύετε να κυκλοφορήσει;

Βασικά τελειώσαμε πριν λίγες μέρες. Φύγαμε από το στούντιο, βασικά μας έδιωξαν είπαν φτάνει τόσο τα παιδιά!(γέλια). Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, δεν γινόταν καλύτερα δηλαδή. Η επίσημη ημερομηνία είναι 10 Οκτωβρίου. Θα είναι το τρίτο album μας, και θα είναι φυσικά πολύ καλύτερο από τα δύο προηγούμενα μας!

Τίτλος; Ποίος θα είναι ο τίτλος της νέας σας δουλείας; Θα παίξετε κάτι από τα καινούργια σήμερα το βράδυ;

Τίτλο δεν έχουμε βγάλει ακόμα. Είμαστε υπό σκέψη αυτή τη στιγμή. Το βράδυ θα παίξουμε 3 τραγούδια από το καινούργιο δίσκο. Οι τίτλοι είναι Θεσσαλονίκη , Τρεις φορές και Πετάω .

Έχετε ξαναέρθει στη Θράκη; Είναι η πρώτη φορά που παίζεται κατά τα μέρη μας;

Ναι έχουμε παίξει στη Αλεξανδρούπολη μία φορά. Θα παίξουμε και εδώ σήμερα το βραδύ...

¶ρα σας μένει η Κομοτηνή έτσι;

Ναι φυσικά! Όταν θα μας καλέσετε στην πόλη σας βεβαίως θα έρθουμε, και θα μας καλέσετε φυσικά!

Ωραία θα σας καλέσει το Rocking.gr!

Πείτε μας πότε θέλετε και εμείς θα έρθουμε! Έτσι απλά!

Τι ευχόσαστε για σήμερα το βράδυ παιδιά; Πόση ώρα θα παίξετε περίπου;

(ομόφωνα όλοι) Η Εθνική να πάει καλά, να ρίξει επτά μπαλάκια! (Για όσους δεν το γνώριξαν το ίδιο βράδυ έπαιζε η Εθνική μας με την Ισπανία). Όσο για την ώρα, θα παίξουμε κάτι λιγότερο από μία ώρα.

Αυτά που ακούμε από της τηλεοράσεις περί τρομοκρατίας κτλ, πώς τα σχολιάζετε;

Ένταξει τώρα, πολλή συζήτηση τον τελευταίο καιρό. Τι να πω, εγώ πιστεύω ότι να σκοτώνεις κόσμο για τις πεποιθήσεις σου δεν είναι και ότι πιο σωστό έτσι?

Τέλος, ποιο μήνυμα στέλνετε στην νεολαία;

Εεεε, θα τους στείλω καλύτερα ένα μήνυμα με το κινητό (ακατάπαυστα γέλια)
  • SHARE
  • TWEET