Συνέντευξη με τον Aaron Aedy των Paradise Lost

30/11/2005 @ 10:02
Το να μιλάς με έναν από τους εφηβικούς σου ήρωες είναι σαφώς μεγάλη υπόθεση. Όταν όμως έχεις να αντιμετωπίσεις έναν καλοσυνάτο και λαλίστατο τύπο, όπως ο Aaron Aedy των Paradise Lost, τα πράγματα απλοποιούνται εντυπωσιακά. Στη μισή ώρα που διήρκησε η συζήτηση μας έμαθα πολλά: τι σημαίνει γι' αυτούς το νέο album, τι θα γίνει επιτέλους με τα b-sides, αν θα πάει τελικά ο Nick Holmes στους Nightwish και άλλα ενδιαφέροντα... Έχετε παρόμοιες απορίες; Ακολουθήστε με παρακάτω...

Καλημέρα Aaron, πως είσαι; Είμαι ο Λουκιανός από το Rocking.gr. Πως είναι ο καιρός εκεί;
Καλημέρα. Είμαι πολύ καλά, ευχαριστώ. Ο καιρός είναι τυπικά βρετανικός, με συννεφιά και λίγο κρύο.


Ωραία λοιπόν, μπορούμε να αρχίσουμε. Καταρχάς συγχαρητήρια για το "Paradise Lost" το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα καλύτερα album για το 2005. Από το gothic metal του "Gothic" μέχρι το dark rock (σημ: έτσι είχε χαρακτηρίσει ο Holmes τη μουσική τους) του "Believe In Nothing" έχουν περάσει πολλά χρόνια και τελικά επιστρέφετε φέτος με ένα metal album. Συμφωνείς; Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το "Paradise Lost";
Νομίζω ότι μετά τον πειραματισμό των τελευταίων album μας φτάσαμε σε ένα σημείο που συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε δύο κιθαρίστες και ότι γουστάρουμε και πάλι να παίζουμε πιο κιθαριστική (guitar-oriented) μουσική. Μετά το τέλος των περιοδειών για τα "Icon" και "Draconian Times" είχαμε βαρεθεί να παίζουμε μουσική που στηριζόταν τόσο πολύ στις δίδυμες κιθάρες (twin guitars) και έτσι μετά από αυτό αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε. Αυτός ο πειραματισμός έφτασε σε υπέρτατο σημείο στο album "Host", το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι ένα πολύ καλό και σκοτεινό album. Μας αρέσει πολύ να παίζουμε κομμάτια από αυτό τον δίσκο ζωντανά γιατί με τις κιθάρες ακούγονται πιο βαριά και έντονα. Απλά μετά το "Host" αρχίσαμε σιγά - σιγά να επιστρέφουμε στον πιο κιθαριστικό ήχο και αυτό πιστεύω πως φαίνεται ήδη από το "Believe In Nothing". Αναφορικά με το "Paradise Lost" νομίζω πως σε αυτό τον δίσκο υπάρχουν όλα τα στοιχεία που έχουμε βάλει στη μουσική μας κατά καιρούς, με λίγο περισσότερη έμφαση στις κιθάρες.

Γιατί ονομάσατε το τελευταίο σας album "Paradise Lost"; Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος;
Η αλήθεια είναι πως ναι. Ξέρεις, κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων όλοι σκεφτόμασταν πως αυτός είναι ο πιο "Paradise Lost" δίσκος που έχουμε κάνει. Να σου πω μια ιστορία: όταν αρχίζαμε στις αρχές του 1990, θέλαμε και τότε να ονομάσουμε τον δίσκο μας "Paradise Lost", αλλά δεν το κάναμε γιατί στην Αμερική υπήρχε μια rap μπάντα (!!!) με το ίδιο όνομα και πιστέψαμε ότι θα έχουμε νομικά προβλήματα. Έτσι ο πρώτος δίσκος μας ονομάστηκε "Lost Paradise", περίπου σα λογοπαίγνιο με το όνομα του συγκροτήματος. Πλέον, μετά από 15 χρόνια στη μουσική σκηνή, πιστέψαμε πως καταφέραμε να «κατοχυρώσουμε» το όνομα αυτό στις συνειδήσεις των οπαδών σαν καταλληλότερο για το δικό μας συγκρότημα. Έτσι καταφέραμε επιτέλους να ονομάσουμε και τον δίσκο με το όνομα μας (γέλια). Πάντως μη φοβάστε, αυτός δεν είναι ο τελευταίος μας δίσκος.

Ευτυχώς... Πως είναι ο Greg (σημ: Macintosh, κιθάρα) μετά τη δεύτερη εγχείρηση;
Είναι πολύ καλύτερα πλέον. Τον τελευταίο χρόνο δε μπορούσε να σκύψει ή να σηκώσει αντικείμενα με άνεση, γιατί το στομάχι του είχε μια πέτρα (ή κάτι τέτοιο. Σε αυτό το σημείο η ηχογράφηση είναι χάλια) στο μέγεθος ενός ανανά! Και επειδή η κατάσταση δεν ήταν πλέον υποφερτή, αναγκάστηκε να κάνει αυτή την εγχείρηση για να είναι εντελώς καλά. Μιλήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και μου είπε πως είναι πολύ καλά. Αναρρώνει μεν ακόμα, αλλά γύρω στα Χριστούγεννα θα είναι εντελώς καλά. Μου ακούστηκε πολύ χαρούμενος και πολύ λαμπερός. Είναι καλά πλέον. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Έχει τα "περαστικά" από όλους μας. Στο "Paradise Lost" αλλάξατε drummer για τρίτη φορά. Γιατί συνέβη αυτό; Από εδώ και στο εξής θα έπρεπε να θεωρούμε τους Paradise Lost ως ένα τετραμελές συγκρότημα με έναν session drummer ή ο Jeff Singer (σημ: ο τρίτος drummer) θα συνεισφέρει μουσικά σε κάποια μελλοντική κυκλοφορία;
Με τον Jeff συνεργαζόμαστε περίφημα, αλλά χρειάζεται να περάσει ακόμα κάποιος χρόνος γιατί υπάρχουν κάποια οικονομικά θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν. Ο Lee Morris (σημ: προηγούμενος drummer) είναι ένας φοβερός μουσικός, γι' αυτό και όταν δημιουργήθηκε θέμα με τη θέση του drummer τον καλέσαμε κατ' ευθείαν να παίξει μαζί μας και με τα χρόνια δημιουργήθηκε έντονη χημεία (bond) ανάμεσα μας. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό φαινόταν έντονα ότι ο Lee δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με το συγκρότημα. Γινόταν επιθετικός και δημιουργούσε αντιπαραθέσεις συνεχώς. Και έτσι αποφασίσαμε να τον απολύσουμε. Τώρα είναι μέλος σε ένα άλλο συγκρότημα και την τελευταία φορά που τον είδα ήταν πολύ ευτυχισμένος.

Είστε ακόμα σε επαφή; Μιλάτε;
Ναι, αν και έχουμε να μιλήσουμε εδώ και κάτι μήνες επειδή τόσο εμείς όσο και αυτός ήμασταν πολύ απασχολημένοι. Αλλά ναι, μιλάμε και τον θεωρώ καλό φίλο. Ξέρεις είναι πολύ καλό παιδί, αλλά δεν ήταν πλέον ικανοποιημένος με την κατάσταση στο συγκρότημα.

Θέλεις να μου πεις κάποια πράγματα για την καθυστερημένη έκδοση του "Paradise Lost" στις Η.Π.Α.; Γιατί συνέβη;
Είναι κάπως περίεργο. Εμείς είχαμε υπογράψει συμβόλαιο με τη γερμανική εταιρεία Gun αλλά και με τη βρετανική BMG, η οποία είχε αναλάβει και την προώθηση του δίσκου στην Αμερική. Η BMG βάσει συμβολαίου μπορούσε να έχει τρεις μήνες για να «σκεφτεί» αν θα εκδώσει το album στην Αμερική. Και εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να περιμένουμε αυτό το διάστημα πριν αναζητήσουμε κάποια άλλη δισκογραφική. Αυτοί δε μας απαντούσαν ξεκάθαρα, ο καιρός περνούσε και τελικά με τη λήξη της διορίας μας ανακοινώνουν πως δεν τους ενδιαφέρει να εκδώσουν το album στην Αμερική. Στην BMG UK υπήρχε ένας τύπος, με τον οποίο συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και τώρα στην Century Media, ο οποίος προσπάθησε πολύ να μας βοηθήσει αλλά οι BMG UK και BMG US δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για το album. Έτσι και εμείς ψάξαμε κάποια άλλη εταιρεία για να εκδώσει το album, αλλά καταλαβαίνεις πως για να γίνουν οι συμφωνίες, τα συμβόλαια, οι συμβάσεις με τους διανομείς κτλ, πέρασε ακόμα περισσότερος καιρός. Πλέον είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους ανθρώπους στη Century Media γιατί δουλεύουν πολύ και είναι πολύ ενθουσιασμένοι με το album μας. Ξέρεις, μερικές φορές είναι προτιμότερο να δουλεύεις για λιγότερα χρήματα αν είναι η συνεργασία να είναι καλύτερη και πιο αποτελεσματική. Και για εμάς είναι σαφώς πολύ σημαντικό να εκδοθεί το album στην Αμερική γιατί θα πάμε του χρόνου εκεί για συναυλίες.

Ναι, καταλαβαίνω. Απ' ότι διάβασα στο site σας, στις αρχές του χρόνου θα πάτε στο Μεξικό για συναυλίες...
Ναι, τον Ιανουάριο. Δυστυχώς μια από τις συναυλίες μας ακυρώθηκε γιατί η συγκεκριμένη πόλη, λόγω του Τυφώνα, καλύφθηκε από νερό και τελικά δε θα μπορέσουν να την ετοιμάσουν μέχρι να πάμε. Και έτσι ακυρώθηκε η συναυλία. Ξέρεις είμαστε πολύ ανυπόμονοι να πάμε στο Μεξικό γιατί έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία μας επίσκεψη εκεί. Θυμάμαι την τελευταία φορά που παίξαμε ο κόσμος ήταν πολύ θερμός, άρα θα έχει πλάκα να ξαναπάμε εκεί.

Πότε επιτέλους θα κυκλοφορήσετε ένα κανονικό live album; Στο "Evolve" dvd υπήρχαν κομμάτια μέχρι το "One Second" μόνο. Από τότε έχετε κυκλοφορήσει άλλα 4 album!
Για να είμαι ειλικρινής σκεφτόμαστε να κυκλοφορήσουμε άλλο ένα live dvd του χρόνου, το οποίο ίσως βγει και σε cd. Το dvd αυτό θα περιέχει κυρίως νεότερα κομμάτια μαζί με κάποια κλασικά και παλαιότερα. Ακόμα είμαστε σε φάση προγραμματισμού. Ξέρω ότι σίγουρα θα είναι dvd, αλλά μπορεί να εκδοθεί και σε cd, θα το συζητήσουμε. Μου αρέσουν πολύ τα live album. Δύο από τα πρώτα rock albums που αγόρασα ήταν ένα live των M.S.G. και ένα των Kiss. Μου αρέσουν πολύ.

Το live album "Live At BBC" ήταν δική σας ιδέα ή εκδόθηκε από την προηγούμενη εταιρεία σας χωρίς τη συγκατάθεση σας (σημ: έχει παραγωγή επιπέδου bootleg και σίγουρα δεν είναι ότι θα ήθελε ένας οπαδός);
Η αλήθεια είναι ότι ήταν ιδέα του τύπου που ασχολούταν με εμάς στη Music For Nations (σημ: προηγούμενη εταιρία των PL), με τον οποίο είμαστε ακόμα καλοί φίλοι. Ξέρεις ήταν ο άνθρωπος που με γνώρισε με τη γυναίκα μου... (γέλια)

Η παραγωγή του δίσκου όμως ήταν χάλια...
Κοίτα, αυτός είχε την ιδέα και στο όλο θέμα είχε μια συγκεκριμένη οπτική, για την οποία εμείς δεν ήμασταν και τόσο σίγουροι. Ξέρεις εμείς δεν είχαμε καταφέρει να ακούσουμε αυτές τις ηχογραφήσεις, γιατί όταν τις έπαιξε το ραδιόφωνο του BBC ήμασταν σε περιοδεία εκτός Βρετανίας. Και έτσι όταν γύρισα στο Λονδίνο που μένω μόνιμα πήγα και βρήκα τον William και άκουσα για πρώτη φορά τις ηχογραφήσεις. Ο William είναι μεγάλος οπαδός. Να φανταστείς έχει ακόμα το εισιτήριο από την πρώτη μας συναυλία στο Λονδίνο το 1988! Ξέρω πως ο ήχος του "Live At BBC" είναι χάλια, αλλά η απόδοση του συγκροτήματος είναι πολύ καλή (συμφωνώ!) και ο συγκεκριμένος δίσκος περιέχει κάποια κομμάτια που δεν ξέρω αν θα τα ξαναπαίξουμε ζωντανά. Είναι ωραίος σαν αναμνηστικό. Αλλά ναι, σίγουρα δημιουργήθηκε χωρίς τη συγκατάθεση μας. Δεν ήμασταν σίγουροι αν θα μας αρέσει, μέχρι που το ακούσαμε.

Υπάρχει η περίπτωση να εκδώσετε ένα ολοκληρωμένο b-sides album σαν το "Garage Inc." των Metallica; Πολλοί οπαδοί σας, όπως και εγώ, πιστεύουν πως κάποια από τα b-sides σας είναι εξαιρετικά, κάποιες φορές ακόμα καλύτερα και από τα a-sides. Πότε θα μπορέσουμε να βρούμε κομμάτια όπως τα "Gone", "Sweetness" και "Master Of Misrule" σε ένα album;
Ααα.. Πιθανότατα. Ξέρεις έχουμε παρατηρήσει πως κάποια από τα singles μας πωλούνται ακριβά στο e-bay, άρα υπάρχει κόσμος που τα θέλει..

...Έχουμε φάει όλα μας τα λεφτά στο να ψάχνουμε τα sinlges, πίστεψε με...
Θα το σκεφτούμε σοβαρά. Όπως επίσης σκεφτόμαστε μετά την επιτυχία που έκαναν οι διασκευές μας να τις συγκεντρώσουμε όλες σε ένα EP και ίσως να ηχογραφήσουμε και ένα-δύο κομμάτια παραπάνω. Το "Death Walks Behind You" και το "Small Town Boy" για παράδειγμα είναι δύο κομμάτια που αρέσουν τόσο σε εμάς όσο και στους οπαδούς, όπως επίσης και τα "How Soon Is Now" και "Walk Away"...

Ok με τις διασκευές, αλλά υπάρχουν και κομμάτια δικά σας που είναι εξαιρετικά και δυσεύρετα. Σκοπεύετε να εκδώσετε καμία συλλογή;
Μμμ... Το έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν. Θα το αναφέρω ξανά και αν τελικά γίνει μπορείς να θεωρήσεις τον εαυτό σου ως μέλος της μπάντας επειδή μας έδωσες την ιδέα (wow!).


Πολλοί οπαδοί θεωρούν τους Paradise Lost ένα από τα μεγαλύτερα και επιδραστικότερα συγκροτήματα των '90s, μαζί με τους Pantera και τους Dream Theater. Τι λες γι' αυτό;
Ωωω... Νιώθω πολύ κολακευμένος. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά νέα συγκροτήματα τα οποία μας αναφέρουν ως επιρροή και αυτό είναι κάτι που μας τιμάει, αλλά μια τέτοια θέση ίσως είναι κάπως υπερβολική (έλα τώρα, μετριοφροσύνες...). Οι Pantera και οι Dream Theater είναι σαφώς πολύ μεγάλα και επιδραστικά συγκροτήματα. Μια τέτοια δήλωση σαφώς μας κολακεύει. Εμείς απλά θεωρούμε τους εαυτούς μας ως πέντε τύπους που γράφουν μουσική και το διασκεδάζουν. Αν με τη μουσική μας τελικά επηρεάζουμε νεότερα συγκροτήματα, τότε είναι μεγάλη τιμή. Το νόημα είναι να παίζεις τη μουσική σου, επειδή η μουσική σου είναι αυτό που σου αρέσει να ακούς και να κάνεις και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα μια τέτοια δήλωση μας τιμάει πάρα πολύ. Σε ευχαριστώ.

Πολύ μετριόφρων είσαι...(γέλια) Ποια είναι τα άμεσα σχέδια των Paradise Lost, πέρα από το dvd που προανέφερες; Θα κάνετε περιοδεία, θα ηχογραφήσετε album, τι ακριβώς;
Με τη νέα χρονιά θα βγούμε πάλι σε περιοδεία και πιθανότατα θα περάσουμε και από την Ελλάδα τον Φεβρουάριο. Ξέρεις είναι φανταστικά να παίζουμε εκεί. Κανείς δε μπορεί να κερδίσει τη χώρα που τραγουδάει μέχρι και τα solo (γέλια)! Οι Έλληνες οπαδοί είναι το πιο θερμό κοινό μας, είστε οι καλύτεροι. Οι συναυλίες μας στην Ελλάδα είναι πάντα καταπληκτικές (phenomenal για την ακρίβεια). Στην περιοδεία αυτή θα περάσουμε από το Μεξικό και πιθανότατα και από τις H.Π.Α. Ήδη έχουμε αρχίσει να γράφουμε και καινούργιο υλικό. Μαζευόμαστε στο studio του Greg και ανταλλάσουμε ιδέες. Το νέο υλικό είναι ακόμα πιο κιθαριστικό και heavy από τις τελευταίες δουλειές μας.

Την περσινή χρονιά κάνατε μια περιοδεία στην Αμερική με τους Opeth και τους Lacuna Coil. Θες να μας πεις κάτι γι' αυτό;
Ναι περάσαμε πολύ καλά με τους Opeth σε αυτή την περιοδεία. Ξέρεις είναι πολύ καλοί μουσικοί και πολύ καλά παιδιά. Ελπίζω να το ξανακάνουμε κάποια στιγμή. Είναι πολύ cool τύποι. Ειδικά ο φετινός τους δίσκος μου άρεσε πάρα πολύ (σημ: "Ghost Reveries"), όπως και το "Damnation". Τους σέβομαι πολύ ως μουσικούς και τους συμπαθώ πολύ ως φίλους. Ξέρεις δεν είναι και πολύ εύκολο να βρεις ανθρώπους που να τους συμπαθείς τόσο ως μουσικούς όσο και ως φίλους. Και με τους Cathedral είμαστε πολύ φίλοι, αλλά τους ξέρουμε πολλά χρόνια.

Επειδή και οι Opeth λατρεύονται στην Ελλάδα, αν έρθετε μαζί θα γίνει της κακομοίρας...
Αλήθεια; Ποτέ δεν ξέρεις. Με τους Opeth έχουμε το ίδιο management, άρα είναι πιθανό. Το πρόβλημα θα είναι ποιος θα είναι headliner (γέλια)...

Αν και έρχεστε συχνά στην Ελλάδα, το setlist σας παραμένει σχετικά αμετάβλητο. Υπάρχει περίπτωση σε μια μελλοντική εμφάνιση να ακούσουμε π.χ. το "Sweetness" ή το "World Pretending" στην θέση του "Last Time";
Πολύ πιθανό. Ξέρεις πλέον έχουμε τόσα πολλά κομμάτια που πρέπει να κάνουμε αρκετές πρόβες σε περίπτωση που θέλουμε να παίξουμε κάτι παλαιότερο ή διαφορετικό και με την κατάσταση του Greg τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε κάνει και τόσες πολλές. Η αλήθεια είναι ότι στην τελευταία μας βρετανική περιοδεία παίξαμε και το "Sweetness". Λοιπόν σου υπόσχομαι ότι θα προτείνω να παίξουμε το "Sweetness" στην Αθήνα...

Ευχαριστώ πολύ! Είναι το αγαπημένο μου κομμάτι!
Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και κάτι το διαφορετικό, αλλά ξέρεις όταν ο Greg επικεντρώνεται στη συγγραφή νέου υλικού, δεν έχει και πολύ όρεξη να προβάρει κάποια άλλα κομμάτια από αυτά που παίζουμε συνήθως. Πάντως σου υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το "Sweetness" και ίσως και κάποια άλλα διαφορετικά κομμάτια γιατί όταν κάποιο κομμάτι δεν το έχεις παίξει για πολύ καιρό, όταν το ξαναπαίξεις ακούγεται πολύ φρέσκο και σε ενθουσιάζει.

Μιας και μιλάμε για παλαιότερα κομμάτια... Σε μια συναυλία σας στην Αθήνα είχατε παίξει το "Eternal" από το "Gothic", ενώ όλοι ξέρουμε ότι δε συνηθίζεται να παίζετε πλέον τα κομμάτια σας με brutal φωνητικά. Αυτό συνέβη μόνο στην Αθήνα; Γιατί; Τι θυμάσαι από εκείνη τη βραδιά;
Ναι, την θυμάμαι. Είχαμε παίξει το "Eternal" και είχε πλάκα. Αν παίξουμε πάλι κάτι παλαιότερο, μάλλον θα διαλέξουμε κάποιο άλλο κομμάτι. Ξέρεις όλα έχουν να κάνουν με τις πρόβες: όταν ο Greg συνθέτει, είναι στο studio 15 ώρες τη μέρα και όταν βγαίνει, σίγουρα δεν έχει την όρεξη να κάνει και άλλη πρόβα. Είναι πολύ πιθανό πάντως να παίξουμε πάλι κάτι παλιό στην Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες οπαδοί μας αγαπάνε πάρα πολύ και θέλουμε κάπως να τους το ανταποδώσουμε. Τότε παίξαμε το "Eternal" γιατί ήταν το μοναδικό που θυμόμασταν πως πάει (γέλια). Μπορώ ακόμα να παίξω τα κομμάτια του "Gothic" αλλά έχω κάπως σκουριάσει (γέλια)... Και κάποια άλλα ίσως...

Το "Mortals Watch The Day";
Ναι και αυτό. Απλά με κάποια από τα παλαιότερα κομμάτια έχει πρόβλημα ο Nick (σημ: Ηοlmes, φωνή), γιατί έχει πλέον ξεσυνηθίσει να τραγουδάει με brutal φωνητικά και δε θέλει να το κάνει γιατί φοβάται μήπως καταστρέψει τη φωνή του. Το "Eternal" πάντως το είπε με πιο καθαρά και νομίζω ότι ήταν ok.

Το album "Host", αν και υπήρξε το πιο πειραματικό σας, δέχτηκε σωρεία επιθέσεων από τους κριτικούς, λόγω των electro στοιχείων που περιείχε. Θα άλλαζες τίποτα στον δίσκο αυτό; Θα υπάρξουν τέτοιοι πειραματισμοί και στο μέλλον;
Δεν ξέρω. Δεν αποφασίζουμε από πριν πως θα είναι οι μελλοντικές μας κυκλοφορίες. Μπαίνουμε στο studio και βγαίνουμε με έτοιμα τα τραγούδια. Πλέον μας ενδιαφέρει και πάλι ο πιο κιθαριστικός ήχος. Δεν το αποκλείω πάντως. Το programming και το sampling σε αυτό τον δίσκο είχε το ενδιαφέρον του και ο Greg εξακολουθεί να ασχολείται με αυτά τα πράγματα. Τα πράγματα όταν ηχογραφούμε ένα album είναι πολύ «χύμα». Ακόμα και όταν έχουμε ηχογραφήσει τον μισό μας δίσκο, κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά πως θα ηχεί ο άλλος μισός. Ο επόμενος θα είναι σίγουρα heavy, αλλά μπορεί να έχει και κάποια πιο πειραματικά στοιχεία. Κανείς δεν ξέρει...

Σε ένα post στο forum σας διάβασα πως ο Nick Holmes θα αντικαταστήσει την Tarja στους Nightwish...
(Με διακόπτει. Πολλά γέλια και από τους δύο) Ναι την έχω ακούσει και εγώ αυτή την αστεία θεωρία. Ξέρεις, νομίζω πως κάτι τέτοιο (σημ: η απόλυση της Tarja) ήταν δεδομένο ότι θα συνέβαινε κάποια στιγμή. Σε όσους τους ήξεραν προσωπικά ήταν εμφανές. Ενάμιση μήνα πριν είχαμε παίξει με τους Nightwish στο Λονδίνο και είχαμε πάει και μαζί σε ένα aftershow party και εκεί τους γνώρισα. Η «απόσταση» μεταξύ τους ήταν εμφανής... Η Tarja κινούταν με ξεχωριστό αυτοκίνητο κτλ. Καταλαβαίνεις πως φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είχα την αίσθηση πως αργά ή γρήγορα κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, αν και δεν έλεγαν οι ίδιοι τίποτα. Είναι μεν κρίμα, γιατί οι Nightwish είναι καλό συγκρότημα, αλλά σίγουρα φαινόταν ότι είχαν προβλήματα... Νομίζω πως όταν βρουν μια νέα τραγουδίστρια θα είναι και πάλι ok γιατί είναι καλοί μουσικοί...

Όχι πάντως με τον Nick...
(Γέλια) Ναι, νομίζω πως όχι τελικά. Ξέρεις υπάρχει μια φωτογραφία στο forum μας με τους Nightwish και τον Nick μαζί, που είναι πολύ αστεία. Την έστειλα στον Nick και πέθανε στα γέλια! Δε νομίζω όμως ότι θα πάει τελικά, εκτός αν είναι πολύ καλά τα λεφτά (γέλια)!

Μια ποδοσφαιρική ερώτηση τώρα: η Αγγλία έχει προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλου που θα γίνει στη Γερμανία. Τι βλέπεις να κάνετε εκεί;
Είμαι προβληματισμένος. Έχουμε μεν καλή ομάδα, αλλά δε νομίζω ότι οι παίκτες «διψάνε» για τη νίκη. Νομίζουν πως επειδή εμείς ανακαλύψαμε το ποδόσφαιρο πρέπει να πάρουμε αυτόματα και το κύπελο. Δε νομίζω ότι αυτή είναι σωστή αντιμετώπιση. Νομίζω πάντως πως στο τελευταίο παιχνίδι παίξαμε καλά (σημ: Η Αγγλία κέρδισε την Αργεντινή σε φιλικό 3-2), αν και δεν κατάφερα να το δω. Νομίζω πως η Αγγλία έχει φοβερές μονάδες αλλά δεν ξέρει να λειτουργεί ως ομάδα. Δε νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε στην εντεκάδα ταυτόχρονα και τον Lampard και τον Gerrard. Προσωπικά θα προτιμούσα να παίζει κανονικά ο Lampard και στο τέλος να μπαίνει αλλαγή ο Gerrard γιατί είναι πολύ μαχητής και μπορεί να σου «γυρίσει» το παιχνίδι. Επίσης μου αρέσει πολύ ο Shawn Wright Phillips. Νομίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα. Νομίζω πως έχουμε αρκετές πιθανότητες να το πάρουμε, αλλά θα πρέπει να το θέλουμε πραγματικά. Πάντως στενοχωρήθηκα που αποκλείστηκε η Ελλάδα γιατί όταν κέρδισε το ευρωπαϊκό όλοι μας τη θεωρούσαμε μια πολύ καλή ομάδα και είναι κρίμα να λείπει.


Για το τέλος θα ήθελα μια υπόσχεση για face-to-face συνέντευξη την επόμενη φορά που θα έρθετε...
Την έχεις. Μου άρεσε πολύ η συζήτηση μας.

Και εμένα. Θέλεις να προσθέσεις κάτι τελευταίο; Ένα μήνυμα για τους Έλληνες οπαδούς;
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ επειδή κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα μας κάνετε να αισθανόμαστε μεγάλοι rock-stars, σας αγαπάμε πάρα πολύ και θέλουμε πάρα πάρα πάρα πολύ να έρθουμε πάλι σύντομα στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ πολύ Aaron. Ελπίζω να τα πούμε σύντομα και από κοντά.
Ευχαριστώ και εγώ για την συνέντευξη και το ενδιαφέρον. Bye!

  • SHARE
  • TWEET