Συνέντευξη Τύπου: Sodom

Από τον Φίλιππο Αλέκου, 17/03/2008 @ 03:28
Λίγη ώρα πριν την εμφάνισή τους στο φετινό March Metal Day, είχαμε την ευκαιρία, ο συνάδελφος Θοδωρής Μηνιάτης κι εγώ, να παραβρεθούμε στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι Sodom στα πλαίσια του φεστιβάλ. Το θρυλικό power trio από τη Γερμανία ήταν έτοιμο να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Η τελευταία κυκλοφορία τους, το "The Final Sign of Evil", το οποίο πρόκειται για επανηχογράφηση του πρώτου ep που κυκλοφόρησε το συγκρότημα το 1984, αποτέλεσε θέμα συζήτησης. Σύμφωνα με τον Angelripper η εταιρεία τους δεν πίστευε στις δυνατότητες των Sodom και δεν τους επέτρεψε να κυκλοφορήσουν full length δίσκο.Τα κομμάτια του "The Final Sign of Evil" είναι ηχογραφημένα με την original σύνθεση της μπάντας, που τότε απαρτιζόταν από τους Grave Violator (κιθάρες), Witchhunter (ντραμς) και φυσικά Tom Angelripper (μπάσο και τα φωνητικά). Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, αλλά δεν πρόκειται για κάτι που θα μπορούσε να διαρκέσει. Ειδικά για τον Witchhunter, ο Tom σχολίασε: «είναι ένας cult drummer, αλλά με το πρόβλημα αλκοολισμού που έχει είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις μαζί του».

Όσον αφορά επερχόμενες κυκλοφορίες, είμαστε σε αναμονή για το δεύτερο μέρος του "Lords Of Depravity" dvd, το οποίο θα φτάνει τις πέντε ώρες σε διάρκεια και λογικά θα καλύπτει την ιστορία της μπάντας από 1995 και μετά. Ο λόγος που καθυστερεί η κυκλοφορία του είναι τα κολλήματα με τα δικαιώματα του υλικού.

Επίσης υπάρχουν ιδέες για νέο δίσκο, αλλά ακόμα δεν έχει κανονιστεί τίποτα για την ηχογράφηση ή την κυκλοφορία του.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η ουσία των Sodom, πέραν του προφανούς "thrash", δήλωσαν: «Σε κάνει να νοιώθεις ζωντανός. Ήταν σαν επανάσταση, να μπορείς να κάνεις αυτό που θες. Δε μπορούσαμε να εκφραστούμε μέσα από το heavy metal ή το power γιατί είχαν γίνει πολύ εμπορικά. Και φυσικά δεν κουράζεσαι ποτέ να γράφεις μουσική, ειδικά όταν υπάρχει τόση υποστήριξη από τους φαν».

Αν και προσπαθήσαμε να μάθουμε σε ποιες περιόδους θα εστιάσουν στη ζωντανή τους εμφάνιση μπροστά στο ελληνικό κοινό, μας απάντησαν μάλλον γενικά και αόριστα. Το μόνο που δήλωσαν είναι ότι μπορεί να κάνουν κάποια διασκευή σε Motorhead, ίσως το "Ace Of Spades", όπως και έγινε.

Στα των Motorhead, μάθαμε ότι ο Angelripper προτιμά την αγαπημένη του μπάντα μέχρι και το "Another Perfect Day" του '83 (!) και δεν τον ενθουσιάζουν οι επόμενες κυκλοφορίες τους. Όπως επίσης δεν ενδιαφέρεται για νέες μπάντες και νέα μουσική. Συνεχίζει να ακούει αυτά που του άρεσαν παλιά και δεν αγοράζει πλέον cd. Αντιθέτως, συνηθίζει να κατεβάζει από το internet!

Για κλείσιμο ρωτήσαμε ποιον δίσκο των Sodom θα επέλεγαν να παίξουν ολόκληρο ζωντανά. Η απάντηση ήταν: «Δεν ξέρω να σου πω σίγουρα. Δεν είμαι υπέρ μιας τέτοιας ιδέας αλλά αν έπρεπε μάλλον θα διάλεγα το "Persecution Mania"». Και γιατί όχι το "Agent Orange" που θεωρείται ο κλασσικός σας δίσκος; «Ε, δεν είμαι και μεγάλος φαν αυτής της περιόδου!».Αυτή ήταν συνοπτικά η κουβέντα που κάναμε με τον Tom και την παρέα του, λίγο πριν από μία εμφάνιση που εμένα προσωπικά με ξετίναξε με τη δύναμη και την ένταση της. Άντε και γρήγορα ξανά από τα μέρη μας.

  • SHARE
  • TWEET