Mini συνέντευξη με τους Horizon's End λίγο πριν το live τους

11/04/2003 @ 13:52
Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το "Hellenic Daemons" festival και καθώς οι μπάντες έκαναν ακόμα soundcheck, κλέψαμε λίγο χρόνο από 2 μέλη των Ηorizon's End για μια mini συνέντευξη. Ψιλοαπογοητευμένοι από τη μικρή προσέλευση του κόσμου, ο πληκτράς Σάκης Μ.και κιθαρίστας Μανώλης Π. μας μίλησαν για τα μελλοντικά τους σχέδια, τις επιρροές τους, αλλά και την ελληνική metal σκηνή. Δείτε τι μας είπαν :...

Καταρχήν παιδιά καλησπέρα. Τι περιμένουμε σήμερα; Δε βλέπω και πολύ κόσμο…

Σ. Μ.: Ναι, αυτό τώρα το διαπιστώσαμε κι εμείς και λίγο μας ξυνίζει. Ελπίζουμε να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Είναι γνωστό ότι ο κόσμος στις ελληνικές συναυλίες έρχεται λίγο πιο μετά.

Ξεκινώντας, δώσε μας ορισμένες πληροφορίες για το τελευταίο δισκάκι που κυκλοφορήσατε.

Σ.Μ.: Βγήκε Νοέμβριο του 2001, δηλαδή κυκλοφορεί εδώ και 1,5 χρόνο περίπου τώρα. Είναι η δεύτερη μας δουλειά, ο πρώτος δίσκος λεγόταν "Scultures Of Night" και κυκλοφόρησε το ’98. Αυτό κυκλοφόρησε 3 χρόνια μετά με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας. Πρόκειται σαφώς για πολύ καλύτερη δουλειά, καλύτερη παραγωγή από μία ελληνική εταιρεία. Βέβαια τώρα είμαστε σε φάση που δεν το πολυκοιτάμε, μιας έχει περάσει πλέον ο καιρός και ετοιμάζουμε 3η δουλειά, προχωράμε παραπέρα. Μπορούμε να πούμε ότι αυτό έχει κλείσει τον κύκλο του.
Μ.Π.: Πάντως ψιλοπουλάει ακόμα σταθερά.

Θα παίξετε κάποιο κομμάτι από τη νέα δουλειά σήμερα;

Σ.Μ.: Όχι, όχι, ακόμα είναι νωρίς.

Πότε σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε το νέο cd;

Σ.Μ.: Άγνωστο ακόμα. Αν σκεφτείς ότι για αυτό φάγαμε... 1 χρόνο στο studio περίπου, αποκλείεται μέσα στο 2003. Για 2004 βλέπουμε.

Live; Υπάρχουν εμφανίσεις μετά από εδώ; Πριν από εδώ υπήρχε κάτι;

Σ.Μ.: Πριν από εδώ παίξαμε δύο φορές στην Αθήνα σε ένα power metal festival μαζί με συγκροτήματα όπως Elwing κλπ.. Επίσης κάναμε κι ένα live στη Θεσσαλονίκη, στη Μεσόγειο.
Μ.Π.: Πρόσφατα κάναμε και ένα live εντελώς δικό μας, το οποίο πήγε πολύ καλά.

Από κόσμο στις συναυλίες πως πάτε;

Σ.Μ.: Ναι, ναι, μέχρι τώρα καλά. Βέβαια εντάξει, ο δικός μας κόσμος δυστυχώς είναι περισσότερο όταν ανοίγουμε ξένα σχήματα. Στις συναυλίες των ελληνικών συγκροτημάτων υπάρχει λίγο... έτσι...

Από εδώ και πέρα; Συναυλίες άλλες υπάρχουν;

Σ.Μ.: Ενδέχεται να παίξουμε το καλοκαίρι σε κάποιο festival. Δεν είμαστε ακόμα εντελώς σίγουροι αλλά σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξει κάτι.

Την ελληνική metal σκηνή πως τη βλέπετε;

Σ.Μ.: Πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογα συγκροτήματα, βέβαια είναι μετατοπισμένα προς τον πιο ακραίο ήχο, όχι τόσο όσο τα δικά μου γούστα, αλλά δε παύουν να είναι αξιόλογα σχήματα.
Μ.Π.: Και γενικώς επειδή θέλουμε και να κλαιγόμαστε λίγο γενικότερα και δεν είναι σωστό αυτό, πιστεύω ότι γενικώς ανεβαίνει, πάει καλά. Λίγο ο κόσμος να αλλάξει συμπεριφορά και να έρχεται στις συναυλίες περισσότερο ας πούμε.

Δηλαδή υπάρχουν ελληνικά συγκροτήματα που μπορούν να συγκριθούν με τα αντίστοιχα ξένα;

Μ.Π.: Σαφώς. Εδώ σε κάποιες χώρες του εξωτερικού η ελληνική metal σκηνή θεωρείται φοβερή ας πούμε. Σε συγκεκριμένο χώρο βέβαια. Βλέπεις συγκροτήματα που έχουν ξεκινήσει ήδη διεθνή καριέρα. Σ.Μ.: Αύριο θα δούμε και τους Septic Flesh…

Πιστεύεις ότι υπάρχουν περισσότεροι οπαδοί ακραίων συγκροτημάτων στην Ελλάδα; Δηλαδή η power, progressive κλπ. είναι σε δεύτερη μοίρα;

Σ.Μ.: Δεν ξέρω ακριβώς. Σίγουρα οι πιο μικρές ηλικίες ακούνε συνήθως πιο ακραία πράγματα.. Το δικό μας κοινό έχει λίγο μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας.
Μ.Π.: Κοίταξε επίσης... Πες ότι αυτά τα πιο ακραία στο εξωτερικό είναι κυρίως μόδες. Εδώ στην Ελλάδα ο μεταλλάς είναι πιο παραδοσιακός, δηλαδή θα ακούσει και τα πιο παλιά, και τους Maiden. Το βλέπει πιο πατριωτικά.

Υποστηρίζουν οι Έλληνες την ελληνική σκηνή;

Σ.Μ.: Τα συγκροτήματα ναι. Εγώ δεν έχω ζήσει ζήλειες μεταξύ συγκροτημάτων και τέτοια πράγματα. Πιστεύω ότι αυτό συνέβαινε κυρίως στη δεκαετία του ’80 που ήταν πολύ πίσω τα πράγματα.

Οι επιρροές σας που κειμένονται;

Σ.Μ.: Χμμ τα πάντα. Από κλασσική, jazz, κλασσικό heavy όπως Judas Priest, Helloween, Maiden, Rainbow στη δεκαετία του ’60… πάρα πολλά.
Μ.Π.: Μπορώ να πω ότι γενικά είμαστε ανοιχτοί στα ακούσματα μας.

Η γνώμη σας για το nu-metal;

Σ.Μ.: Εμένα προσωπικά δεν... πολύ λίγα πράγματα. Οι System Of A Down κάτι παν να πούνε.
Μ.Π.: Όχι εντάξει, είναι ορισμένα σχετικά ενδιαφέροντα πράγματα αλλά δε μπορείς να μου το παρουσιάσεις σαν το καινούριο Supertramp. Είναι πράγματα χιλιοπαιγμένα, έχουν ξαναπαιχτεί.

Παιδία σας ευχαριστούμε. Καλή επιτυχία στο live σε λίγο και ας ελπίσουμε να έρθει κι άλλος κόσμος όπου να ‘ναι!

  • SHARE
  • TWEET