Μάνος Πατεράκης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2016

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Μάνο Πατεράκη, 03/01/2017 @ 15:09

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2016, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1. King Gizzard & The Lizard Wizard - Nonagon Infinity

King Gizzard & The Lizard Wizard - Nonagon Infinity Γκαραζοψυχεδέλεια με Tool νοοτροπία. Μια αέναη λούπα εννιαγώνου που πάει τον ήχο σε πρωτόγνωρα λημέρια και ταυτόχρονα ένας από τους πιο πορωτικούς δίσκους των '10s.
 
2. Cult Of Luna & Julie Christmas - Mariner
Cult Of Luna & Julie Christmas - Mariner Ένα από τα πιο κοσμογονικά παντρέματα που έγιναν ποτέ στις μουσικές μας. Το αποτέλεσμα αυτού, μια ζοφερή, διαστρική οδύσσεια με καθαρτικές προεκτάσεις.
 
3. Marillion - F.E.A.R
Marillion - F.E.A.R Ο έρωτας με την τεράστια δισκογραφία των Marillion είναι δεδομένος. Στο F.E.A.R. γίνονται τόσο απροκάληπτα πολιτικοποιημένοι όσο και συγκλονιστικά επικοί και μεγαλεπήβολοι.
 

4. Heron Oblivion - Heron Oblivion

Heron Oblivion - Heron Oblivion Πρόκειται για «το ερωτικό γράμμα τεσσάρων μουσικών προς την ψυχεδέλεια δυτικής όχθης των '60s και '70s,τα ιαπωνικά πράγματα των '80s και '90s και το βρετανικό, ηλεκτρικό folk των '60s και '70s.»
 

5. Vektor - Terminal Redux

Vektor - Terminal Redux Οι Death, οι Atheist, οι Voivod και οι Coroner μπήκαν σε ένα thrash U.S.S. Enterprise. Τεχνικοί, καταιγιστικοί, ισοπεδωτικοί.
 

6. Hexvessel - When We Are Death

Hexvessel - When We Are Death Αντλεί την πνευματικότητά του από την πηγή κάθε πνευματικής αναζήτησης, η οποία φυσικά δεν είναι ούτε η αγάπη, ούτε η γέννηση, ούτε η ζωή, ούτε η φύση, μα ο θάνατος.
 

7. The Soulbreaker Company - La Lucha

The Soulbreaker Company - La Lucha Μια στροφή προς τον ερασιτεχνισμό, με τόσο υπέροχα ζεστό τρόπο που καταλήγει σε έναν από τους πιο ειλικρινείς και μεγάλους, μέσα στην ταπεινοφροσύνη του, δίσκους της φετινής χρονιάς.
 
8. Black Peaks - Statues
Black Peaks - Statues

Πλήθος κολλητικών μελωδιών και άκρως τεχνικές, δαιδαλώδεις δομές σε ένα καταιγιστικό progressive post-hardcore ντεμπούτο.

 
9. Ulaan Passerine - The Great Unwinding
Ulaan Passerine - The Great Unwinding

Ζεστοί ambient ήχοι, αραιά σπαρτά από ακουστικές κιθάρες, ένα τόσο απόκοσμο όσο και οργανικό αποτέλεσμα, οι ήχοι της φύσης με την ανεπαίσθητη πατημασιά του ανθρώπου.

 
10. 40 Watt Sun - Wider Than The Sky
40 Watt Sun - Wider Than The Sky

Η φωνή ενός εκ των συγκλονιστικότερων doom metal δίσκων, τώρα σε slowcore μονοπάτια που σου σφίγγουν ανεπανόρθωτα την καρδιά. Ό,τι πιο ζοφερά μελαγχολικό και στενάχωρο βγήκε φέτος.

 
11. Suede - Night Thoughts
Suede - Night Thoughts

Το "Night Thoughts" είναι στην ουσία του progressive concept δίσκος σε britpop περιτύλιγμα. Μία από τις πιο αναπάντεχες και μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς.

 
12. Thank You Scientist - Stranger Heads Prevail
Thank You Scientist - Stranger Heads Prevail

Είτε θέλουν να επιδοθούν σε μια modern jazz-y ομορφιά είτε σοβαρεύουν σε αμερικανική alt-prog επιβλητικότητα, παραμένουν άκρως πιασάρικοι μέσα στην πολυπλοκότητά τους.

 
13. Hammers Of Misfortune - Dead Revolution
Hammers Of Misfortune - Dead Revolution

Μερικές φορές πολύ prog για τους κλασικομεταλλάδες, μερικές φορές πολύ κλασικό metal για τους προγκάδες, πάντα μια μπάντα-κόσμημα για τον σκληρό ήχο.

 
14. Thrice - To Be Everywhere Is To Be Nowhere
Thrice - To Be Everywhere Is To Be Nowhere

Το (πια) alternative rock των Thrice έχει πάνω του τις χαραγές του ένδοξου post-hardcore παρελθόντος. Εδώ, καταφέρνουν να γίνουν πιο mainstream από ποτέ με έναν σεμιναριακό τρόπο.

 
15. Eternal Champion - The Armor Of Ire
Eternal Champion - The Armor Of Ire

Moorcock-ικό επικό heavy metal από το Τέξας με πολλές US Power αναφορές, φωνάρα, κιθαριστική επιβλητικότητα και εξωφυλλάρα. Τιμημένα μεταλλικά geeky '80s. Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;

 
  • SHARE
  • TWEET