Άλκης Κοροβέσης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2016

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Άλκη Κοροβέση, 29/12/2016 @ 13:50

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2016, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1. Poem - Skein Syndrome

Poem - Skein Syndrome Η ελληνική κυκλοφορία της χρονιάς κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Μοντέρνος ήχος, πρωτότυπες ιδέες, εξαιρετικά φωνητικά. Οι Poem επέστρεψαν για τα καλά.
 
2. Alter Bridge - The Last Hero
Alter Bridge - The Last Hero Τρελό σερί για τους Αμερικανούς με έναν ακόμα εξαιρετικό δίσκο μοντέρνου metal. Ο Myles Kennedy και ο Mark Tremonti πιο ώριμοι από ποτέ, αλλά εξίσου σεμνοί, γράφουν μερικές από τις καλύτερες συνθέσεις της δισκογραφίας τους.
 
3. Russian Circles - Guidance
Russian Circles - Guidance Το "Guidance" θα αποτελέσει οδηγό για πολλές σύγχρονες μπάντες που θα επιλέξουν να διασχίσουν τον «στρωμένο» από τους Russian Circles, πλέον, δρόμο του ορηχστρικού post-metal.
 

4. Hexvessel - When We Are Death

Hexvessel - When We Are Death Πιο ευθύς και άμεσος από ποτέ, ο Kvohst και η παρέα του δημιουργούν έναν ευκολοάκουστο folk rock δίσκο, με στοιχεία από ολόκληρη την καριέρα του.
 

5. Void Droid - Terrestrial

Void Droid - Terrestrial Ντόπιο πράμα, σε heavy rock ύφος, με αρκετές επιρροές Metallica, αλλά και από τη grunge σκηνή. Πολύ προσεγμένη πρώτη δουλειά, χωρίς κοιλιά, με σταθερή ποιότητα.
 

6. Thank You Scientist - Stranger Heads Prevail

Thank You Scientist - Stranger Heads Prevail Ιδιαίτερα πρωτοποριακή κυκλοφορία, μάλλον, στον progressive χώρο, αν και πιστεύω πως η κατάταξη του το αδικεί. Με κλασικά όργανα να συνοδεύουν τις συνθέσεις, προκύπτει ένα σύνθετο αποτέλεσμα, που σε κρατάει σε εγρήγορσή καθόλη τη διάρκειά του.
 

7. Metallica - Hardwired... To Self-Destruct

Metallica - Hardwired... To Self-Destruct Η επιστροφή των Metallica είναι από μόνο του γεγονός της χρονιάς. Πόσο μάλλον όταν ο δίσκος τους δεν είναι επιτηδευμένος.
 
8. Gojira - Magma
Gojira - Magma

Ίσως η κορυφαία ακραία κυκλοφορία της χρονιάς. Αν και οι Γάλλοι «νερώνουν» λίγο το κρασί τους, γίνονται λίγο πιο mainstream, συνθέτουν, όμως, κορυφαίες συνθέσεις και αυτό τους απογειώνει.

 
9. Cult Of Luna & Julie Christmas - Mariner
Cult Of Luna & Julie Christmas - Mariner

Η συμμετοχή της Julie Christmas απογειώνει αυτήν εδώ την κυκλοφορία. To status των Cult Of Luna ξεφεύγει από τα στενά όρια του sludge metal.

 
10. Aenaon - Hypnosophy
Aenaon - Hypnosophy

Από τις πολυαναμενόμενες φετινές κυκλοφορίες προσωπικά. Το "Hypnosophy" πάει την μπάντα ένα βήμα παραπέρα από το "Extance" δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στον όρο «προοδευτικό», που συνοδεύει τον χαρακτηρισμό τους ως black metal.

 
11. Katatonia - The Fall Of Hearts
Katatonia - The Fall Of Hearts

Μεγάλο σε διάρκεια, πολύπλοκο σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους, αλλά εξίσου συνεπές ως προς την ποιότητά του. Το "The Fall Of Hearts" ανοίγει νέους δρόμους στους Katatonia.

 
12. Dark Tranquillity - Atoma
Dark Tranquillity - Atoma

Οι Σουηδοί, πιστοί στο ραντεβού τους, ανανεώνουν τα συστατικά τους και τα ανακατανέμουν, διατηρώντας αναλοίωτη την ταυτότητά τους, παραμένοντας έτσι στην κορυφή του μελωδικού death metal.

 
13. Universe217 - Change
Universe217 - Change

Οι Universe217 αποδεικνύουν με το "Change" ότι δικαίως αποτελούν ένα από τα πιο ποιοτικά εγχώρια σχήματα της underground σκηνής.

 
14. Sarabante - Poisonous Legacy
Sarabante - Poisonous Legacy

Πέντε χρόνια αναμονής από το ντεμπούτο τους άξιζαν και με το παραπάνω. Η ελληνική (και όχι μόνο) ακραία σκηνή οφείλει να είναι περήφανη για το "Poisonous Legacy".

 
15. Zeal And Ardor - Devil Is Fine
Zeal And Ardor - Devil Is Fine

Ιδιαίτερο και - αν μη τι άλλο - πρωτότυπο άκουσμα από το project του Manuel Gagneux που συνδυάζει (για άλλους εμπνευσμένα, για άλλους όχι) το black metal με gospel, soul και blues στοιχεία.

 
  • SHARE
  • TWEET