Wolf Alice: «Οι μουσικοί είναι, πλέον, πολύ κουρασμένοι για να έχουν έχθρες»

Η ανερχόμενη μπάντα, η αλληλεγγύη και η …σοσιαλιστική αφύπνιση

20/09/2018 @ 12:28

Σε τελευταία τους συνέντευξη οι Wolf Alice αναφέρθηκαν στην ανταγωνιστική φύση του χώρου της show business, εκφράζοντας την άποψη πως οι αντιπαλότητες και οι δημόσιες απειλές μεταξύ καλλιτεχνών είναι, πλέον, λιγότερο κοινές σε σχέση με το παρελθόν, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται τις κοινές δυσκολίες του επαγγέλματος. 

Ο ντράμερ της μπάντας Joel Amey εξηγεί:

«Δεν υπάρχει και πολύς χώρος για ανταγωνισμό, στα χρόνια μας. Είναι τόσο δύσκολο να είσαι μέλος μιας μπάντας και να προσπαθείς να κερδίσεις χρήματα από την μουσική που, πλέον, δεν υπάρχει χώρος και ενέργεια για έριδες. Όταν παίζεις σε ένα φεστιβάλ είσαι τόσο ενθουσιασμένος που κατάφερες να παρευρεθείς, συναίσθημα που σε κάνει να νιώσεις συμπάθεια και σεβασμό και για τους άλλους. Παλαιότερα, όταν υπήρχαν πολλά περισσότερα δισκογραφικά συμβόλαια και οι μπάντες δεν δυσκολεύονταν καθόλου να χτίσουν το προφίλ τους, ήταν πολύ πιο εύκολο να μπουν σε διαδικασία αντιπαράθεσης με συναδέλφους. Τώρα όλοι γνωρίζουν πως πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να τα καταφέρεις».

O μπασίστας Theo Ellis αναφέρει σχετικά:

«Δεν έχουμε καμία διάθεση να …τραβήξουμε τη σκάλα πίσω μας. Αντίθετα πιστεύουμε πως η σοσιαλιστική αφύπνιση της νέας γενιάς μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς σε διάφορους χώρους».

Θυμίζουμε πως η τελευταία δουλειά των Wolf Alice, "Visions Of A Life", κυκλοφόρησε πέρυσι.

  • SHARE
  • TWEET