Pete Townshend: «Οι Beatles μας αντέγραψαν»

Ο κιθαρίστας των The Who μιλάει για την σύγκριση κορυφαίων δίσκων των δύο ιστορικών συγκροτημάτων

19/04/2021 @ 09:44

Σε συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο κιθαρίστας των The Who, Pete Townshend μίλησε για τους Beatles και τον ιστορικό δίσκο τους "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν η κυκλοφορία του "Sgt. Pepper's" ενέπνευσε τους The Who να βγάλουν λίγο μετά το "The Who Sell Out", o Townshend είπε: «Όχι, όχι. Οι Beatles μας αντέγραψαν. Ο Paul McCartney ήρθε σε μένα στο (μουσικό κλάμπ) Bag O'Nails, το οποίο αναφέρουμε στο εξώφυλλο του δίσκου. Ήταν πάντα πολύ γλυκός μαζί μου. Θα έπρεπε να πω αυτό πρώτα. Αλλά μου είπε ότι πραγματικά λάτρευε την mini-opera μας, που λεγόταν "A Quick One, While He's Away". Ήταν στον δίσκο πριν από το "The Who Sell Out". Και είπε πως σκέφτονταν να κάνουν κάτι παρόμοιο».

«Νομίζω ο καθένας που θεωρούνταν έστω και λίγο καλλιτεχνικός, περιπετειώδης - και, φυσικά, οι Beatles ενθαρρύνονταν να πειραματίζονται στο μέγιστο στο στούντιο - θα σκεφτόταν να κάνει κάτι που θα ήταν concept. Αλλά, επιστρέφοντας στο "Sgt. Pepper's", δεν υπάρχει ιδιαίτερα κάποιο concept στον δίσκο. Αλλά μέχρι και σήμερα, όταν κάθομαι και βάζω το βινύλιο να παίξει, πάντα κάτι ξεπηδάει που δεν είχα προσέξει πριν» δήλωσε ο κιθαρίστας της θρυλικής rock μπάντας.

  • SHARE
  • TWEET