The Sisters Οf Mercy στο Death Disco Open Air Festival 2023

Για το διήμερο event ανακοινώθηκαν ακόμη οι She Past Away, Absolute Body Control και Mecano Un.Ltd

30/01/2023 @ 18:42

Ημερομηνίες: Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Εκδήλωση: Death Disco Athens Open Air Festival 2023

Χώρος: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Αθήνα)

Το 2023 το club Death Disco ολοκληρώνει μια δεκαετία παρουσίας στο Αθηναϊκά δρώμενα και το γιορτάζει  με ένα διήμερο open air φεστιβάλ στο κέντρο της Αθήνας.

Το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων το Death Disco μπαίνει στον χορό των καλοκαιρινών φεστιβάλ και εγκαινιάζει το Death Disco Open Air Festival με ένα line up που αυτόματα το τοποθετεί στη πρώτη γραμμή των πιο σημαντικών dark alternative φεστιβάλ της Ευρώπης!

THE SISTERS OF MERCY

SHE PAST AWAY

ABSOLUTE BODY CONTROL

MECANO UN.LTD

Περισσότερες μπάντες θα ανακοινωθούν προσεχώς, μείνετε συντονισμένοι!

2 μέρες, 2 σκηνές, 14 συγκροτήματα!

H προπώληση ήδη ξεκίνησε!

ΤHE SISTERS OF MERCY: Με μόνο τρία κανονικά άλμπουμς στο ενεργητικό τους, για παραπάνω από 40 χρόνια θεωρούνται ως ένα από τα πιο σημαντικά - μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού - συγκροτήματα της μετά πανκ σκηνής. Μετά τις περσινές εξαιρετικές εμφανίσεις τους σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη, οι Sisters επισκέπτονται φέτος και την Αθήνα για να αποδείξουν και σε εμάς πως διανύουν μια από τις καλύτερες φάσεις της πολυτάραχης πορείας τους. Temple of Love, Μore, Alice, Lucretia (my reflection), Dominion, Vision Thing, This Corrosion και τόσα άλλα παλιά που μαζί με τα καινούργια τους τραγούδια, και φυσικά την μυθική φιγούρα του Andrew Eldritch να δεσπόζει επί σκηνής, θα βάλουν φωτιά στη Τεχνόπολη.Το πρώτο Death Disco Athens Open Air Festival έχει στην μαρκίζα του το βαρύ και ασήκωτο όνομα των Sisters of Mercy και αυτό από μόνο του αρκεί για να μας κάνει πολύ πολύ υπερήφανους. 

SHE PAST AWAY: Δεν υπάρχουν πολλά σύγχρονα συγκροτήματα που να βγήκαν μετά τα 80’s και να έχουν τα προσόντα να παίξουν μπάλα στη πρώτη εθνική της darkwave κατηγορίας. Οι She Past Away είναι ένα απο αυτά. Όντας στο δυναμικό της “δικής μας” Fabrika Records, βαδίζουν στο δικό τους μονοπάτι από το 2006 και με τον άρτια δουλεμένο μέχρι και τη τελευταία του λεπτομέρεια  γοτθικό τους ήχο αλλά και τα χαρακτηριστικά φωνητικά στη τουρκική γλώσσα, μέσα σε λίγα μόνο χρόνια κατάφεραν να αποκτήσουν εκατομμύρια οπαδούς σε όλο το κόσμο. Και το αξίζουν και με το παραπάνω.

ABSOLUTE BODY CONTROL: Ξεκίνησαν στο Βέλγιο το 1980 επηρεασμένοι από τους DAF και τους Suicide και έκτοτε θεωρούνται ένας από τους θεμέλιους λίθους του minimal synth οικοδομήματος που αν και δεν έτυχε της αναγνώρισης που του άξιζε τότε, ήρθε κάποια στιγμή η εποχής της καταξίωσης. Mε ηγέτη τον πολυπράγμονα Dirk Ivens (Dive, Sonar, Klinik) και τη φαρέτρα τους γεμάτη catchy synth-pop τραγούδια βασισμένα στον πολύ απλό κανόνα του να μην αποτελούνται από περισσότερους από τέσσερις ήχους, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια συναυλία που περιμέναμε δεκαετίες.

MECANO: Με παντοτινό οδηγό τον ζωγράφο, ποιητή, επαναστάτη και αθεράπευτα ρομαντικό Dirk Polak, οι Mecano είναι από τις πιο ιδιαίτερες ιστορίες στην αγαπημένη μας μουσική. Το cult στάτους τους ανάμεσα σε παλιά «φρικιά» της χώρας μας, αλλά και των φανατικών συλλεκτών και απανταχού μουσικόφιλων, παίρνει μυθικές διαστάσεις. Ξεκινώντας από το punk rock στην πρώτη τους κυκλοφορία, καθιερώθηκαν κατόπιν σαν ένα από τα πιο αγαπητά «ψαγμένα» σε έναν στενό κύκλο ανθρώπων, χάρη στο μοναδικό post-punk, art punk, new wave και art pop κράμα των επόμενων χρόνων. Στο Death Disco Athens Open Air Festival o Dirk Polak επιστρέφει σαν Mecano Un.Ltd και επανασυναρμολογεί επι σκηνής τα κομμάτια (Links, Untitled, Escape the Human Myth etc) των Mecano.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων:

Πειραιώς 100, Γκάζι,

213 0109300, 213 0109324

E-mail: press@athens-technopolis.gr   

www.athens-technopolis.gr

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»

Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»

Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

  • SHARE
  • TWEET