Καινούριο τραγούδι από τους Dictators

Η ιστορική punk μπάντα κυκλοφορεί τις πρώτες ηχογραφήσεις της εδώ και 20 χρόνια

22/04/2021 @ 13:08

Η ιστορική και επιδραστική proto-punk μπάντα των The Dictators, ακολουθώντας την επανένωση των εναπομείναντων μελών της αυθεντικής της σύνθεσης, κυκλοφορεί νέα μουσική έπειτα από 20 χρόνια.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 1975 έναν από τους πρώτους punk δίσκους στην ιστορία, το "The Dictators Go Girl Crazy", τον οποίο διαδέχθηκαν τα "Manifest Destiny" (1977) και "Bloodbrothers" (1978), πρωτού η μπάντα διαλυθεί την ίδια χρονιά. Έπειτα από την επανένωση τους το 1996, οι Dictators κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους στούντιο δίσκο το 2001, ονόματι "D.F.F.D.", ενώ ήταν ένα από τα σχήματα που εμφανίστηκαν το 2006 ζωντανά στο ιστορικό venue CBGB, πριν αυτό σταματήσει την λειτουργία του.

Πλέον, τα τρία εν ζωή ιδρυτικά μέλη του σχήματος, οι Andy Shernoff (μπάσο, φωνητικά), Ross "The Boss" Friedman (lead κιθάρες) και Scott Kempner (ρυθμικές κιθάρες), επαναδραστηριοποιούν τη μπάντα, με τα τύμπανα στο νέο line-up να αναλαμβάνει ο, ευρύτερα γνωστός ως συνιδρυτικό μέλος των Blue Oyster Cult, Albert Bouchard.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Dictators και οι Blue Oyster Cult γνωρίζονταν μεταξύ τους από τα '70s, έχοντας ως κοινό manager τον περίφημο Sandy Pearlman.

Το συγκρότημα, διαδεχόμενο το "God Damn New York" που είχε κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, έδωσε τώρα στη δημοσιότητα το "Let's Get The Band Back Together" το οποίο μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Σχολιάζοντας την νέα τους σύνθεση, ο Andy Shernoff ανέφερε:

«O φίλος μου Jesse Bates είχε ένα τραγούδι με αυτό το όνομα. Μου είχε φανεί εξαιρετικά έξυπνο και αστείο, και ζήτησα την άδεια του να παίξω λίγο με αυτό και να του δώσω την δική μου πινελιά. Μου το επέτρεψε, οπότε έκανα μερικές αλλαγές και το ηχογράφησα πριν μερικά χρόνια. Το τραγούδι ήταν τόσο τέλειο, που ως Dictators δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε».

Ο Ross προσθέτοντας δήλωσε:

«Για μένα, το "Let's Get The Band Back Together" έχει τον ίδιο αέρα με το "Go Girl Crazy"».

Σε άλλες δηλώσεις τους, οι Dictators αποκάλυψαν πως θα κυκλοφορήσουν ένα ακόμη καινούριο τραγούδι τον Ιούλιο, ενώ θα διαθέσουν και μια εποχιακή σύνθεση τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ελπίζοντας να συνεχίσουν τις ηχογραφήσεις και τις κυκλοφορίες singles, μέχρι τα πράγματα να είναι πιο ξεκάθαρα.

  • SHARE
  • TWEET