Ο μπασίστας των System Of A Down εξηγεί γιατί άλλαξαν το αρχικό όνομα του "Chop Suey!"

Εκτός των άλλων, μιλάει για το πως τους προσέγγισε ο Rick Rubin και τι απέγινε ο αυθεντικός τους ντράμερ

21/09/2020 @ 14:15

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Loudwire, ο μπασίστας των System Of A Down, Shavo Odadjian, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τις πρώτες μέρες της μπάντας, τον αυθεντικό της ντράμερ και αρκετά ακόμα.

Σχετικά για το πως γνωρίστηκαν με τον Serj Tankian και τον Daron Malakian, δήλωσε: «Κάναμε πρόβες σε κοινό studio με διαφορετικές μπάντες. Όταν δεν παίζαμε μουσική, κάναμε παρέα και δεθήκαμε. Πριν από τους System Of A Down, ήμουν στους Roswell, με τον Shawn και τον Ron, δυο πολύ cool άτομα. Αυτοί οι δυο με έβαλαν στο νεότερο rock στυλ, μου έδειξαν τους Quicksand και τους Tool. Τους ήξερα από πριν, αλλά τότε πραγματικά εμβάθυνα στους Rage (Against The Machine) και τους Tool».

Για την αποχώρηση του αρχικού ντράμερ των System Of A Down, Andy Khachaturian, σχολίασε: «Εμείς κάναμε αρκετά show, προκειμένου να υπογράψουμε σε κάποια δισκογραφική. Έρχονταν και μας έβλεπαν. Σε ένα από αυτά θα ερχόταν και ο Rick Rubin. Το ακούσαμε, προετοιμαζόμασταν για αυτό και λίγο πριν παίξουμε, ο Andy χτύπησε έναν τοίχο, σπάζοντας το χέρι του. Είπαν πως δεν θα μπορούσε να παίξει ντραμς για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα. Εκείνη την περίοδο, μοιραζόμασταν το studio με μια άλλη μπάντα, που δεν πήγαινε κάπου, δεν είχε τραγουδιστή, και ο ντράμερ της ήταν ο John (Dolmayan). Οπότε ξεκινήσαμε να δουλευόυμε μαζί του, προσωρινά, χωρίς να έχουμε πρόθεση να τον κρατήσουμε. Αλλά έκατσε έμαθε οκτώ κομμάτια με τη μια, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.»

Όσον αφορά την εξέλιξη της σχέσης του με τον Khachaturian, ο Odadjian εκμυστηρεύτηκε: «Μερικά χρόνια αργότερα, κάναμε παρέα με τον Andy και παραλίγο να ξεκινήσουμε ένα project μαζί, αλλά τελικά δεν προχώρησε».

«Ο Rick Rubin μας είδε και του άρσε πολύ αυτό που είδε. Ξαφνικά, όλες οι δισκογραφικές μας ήθελαν» είπε για το ξαφνικό ενδιαφέρον των εταιριών αφού κέρδισαν πρώτα τον μεγάλο παραγωγό.

Σχετικά με τη φήμη για το όνομα του δημοφιλούς τραγουδιού τους, "Chop Suey!" δήλωσε «Το κομμάτι αρχικά λεγόταν "Suicide". Γι' αυτό ξεκινάει με τα λόγια "Roll Suicide". Υπήρχε κουβέντα σχετικά με αυτό, έπρεπε να διαλέξουμε τις μάχες μας, δεν γινόταν να κερδίσουμε τα πάντα. Οπότε το "Chop Suey! είναι το "Suicide" κομμένο στη μέση. Σκεφτήκαμε έξυπνα και το κάναμε κάτι cool».

  • SHARE
  • TWEET