Kerry King: «O Mustaine διαμόρφωσε τους Metallica στο ξεκίνημά τους»

Ο κιθαρίστας ανακάλεσε την πρώτη φορά που παρακολούθησε συναυλία του κορυφαίου συγκροτήματος

16/12/2021 @ 13:31

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Kerry King ανακάλεσε την πρώτη φορά που είχε παρευρεθεί σε συναυλία των Metallica.

Επιπρόσθετα, ο κιθαρίστας των Slayer επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο που είχε το κιθαριστικό στυλ του Dave Mustaine στην διαμόρφωση του ήχου της μπάντας στην πρώιμη εποχή της:

«Μου άρεσαν. Είτε ήταν speed metal ή thrash metal, αν και ο όρος δεν είχε επινοηθεί τότε, που για μένα αυτό ήταν το ύφος τους. Μου άρεσε το πως προσέγγιζαν τον ήχο και ήδη άκουγα πολύ Venom.

Ήμουν ανέκαθεν μεγάλος οπαδός των Venom, και θεωρώ πως ένας συνδυασμός των Venom, Judas Priest και Metallica ήταν αυτός που έκανε τους Slayer όσα είναι».

Ο King, που ίδρυσε τους Slayer με τον Jeff Hanneman το 1981, αλλά τρία χρόνια αργότερα είχε σημειώσει και ένα σύντομο πέρασμα από τους Megadeth για πέντε συναυλίες, επεσήμανε επίσης:

«Θαύμαζα τον Mustaine από όταν ήταν μέλος των Metallica. Ήμουν στο κοινό της συναυλίας με τον Jeff και είχαμε ενθουσιαστεί με την τεχνική και το παίξιμό του. Είχε σπουδαίο στυλ, και στα πρώτα χρόνια, ήταν αυτός που διαμόρφωσε τον ήχο των Metallica, βοηθώντας τους να γίνουν όσα είναι σήμερα. Επίσης, οφείλω να ομολογήσω πως έως και σήμερα παραμένει σπουδαίος κιθαρίστας».

Σχολιάζοντας το που θεωρεί πως οφείλεται η εμπορική επιτυχία των Metallica, o King ανέφερε:

«Μπορεί ποτέ να μην ενθουσιάστηκα με το "Black Album", αλλά επίσης ποτέ δεν το μίσησα όπως πολύς κόσμος. Έως και σήμερα αυτός ο δίσκος μου αρέσει πολύ. Έχει την ταυτότητα των Metallica, αλλά όχι της thrash εποχής τους. Μπορείς να διακρίνεις από που προέρχονται όλες οι επιρροές, από το παρελθόν τους. Έριξαν τις ταχύτητες και το έκαναν πιο heavy. Μετέτρεψαν τον ήχο τους σε κάτι πολύ πιασάρικο».

  • SHARE
  • TWEET