Jimi Hendrix: Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία ντοκιμαντέρ και live δίσκου

Το υλικό θα περιστρέφεται γύρω από τo παρασκήνιο του περίφημου 'Rainbow Bridge"

14/09/2020 @ 11:14

Η Experience Hendrix L.L.C. σε συνεργασία με τη Legacy Recordings, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός νέου ντοκιμαντέρ ονόματι "Music, Money, Madness... Jimi Hendrix In Maui" καθώς και του συνοδευτικού "Live In Maui".

Η διπλή κυκλοφορία, θα βρεθεί στα καταστήματα στις 20 Νοεμβρίου, και όπως υποδηλώνουν οι ονομασίες, θα βασίζονται στην περίφημη επίσκεψη των The Jimi Hendrix Experience στη Χαβάη το 1970 και τη συμμετοχή στο "Rainbow Bridge" φιλμ.

Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει αδημοσίευτο υλικό και νέες συνεντεύξεις των εμπλεκομένων γύρω από το παρασκήνιο του "Rainbow Bridge", με την ταινία καθαυτή να περιλαμβάνεται στο DVD, ενώ το live άλμπουμ θα παρουσιάζει τις δύο συναυλίες που έδωσε η μπάντα, αποκατεστημένες  τον σπουδαίο Eddie Kramer.

Μπορείτε να δείτε εδώ την εκτέλεση του κλασικού "Voodoo Child (Slight Return)" από εκείνες τις μέρες.

Στα μέσα του 1970, κατά τη συγγραφή του διαδόχου του "Electric Ladyland", περιοδειών και κατασκευής των Electric Lady Studios, ο μάνατζερ Michael Jeffrey, σε μια συμφωνία με τη Warner, εξασφάλισε χρηματοδότηση για την ταινία "Rainbow Bridge", που θα γυριζόταν στο Maui στη Χαβάη, σε αντάλλαγμα των δικαιωμάτων για το soundtrack, που προοριζόταν να είναι νέο υλικό από τον Hendrix.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Chuck Wein, συνεργάτη του Andy Warholl, αποσκοπούσε να παρουσιάσει τη σύνδεση ανάμεσα σητν καθημερινότητα και την επιφοίτηση. Θα περιελάμβανε από tai-chi και yoga μέχρι δωρεάν συναυλίες του Jimi Hendrix για τους κατοίκους του Maui μπροστά στο ηφαίστειο Haleakala.

Οι δύο συναυλίες, που βρήκαν το κοινό να είναι ταξινομημένο ανάλογα τον αστρολογικό τους χάρτη, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως εκείνες τις μέρες ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν οι The Jimi Hendrix Experience την 1η Αυγούστου στη Honolulu.

Όταν κυκλοφόρησε η ταινία και το soundtrack της, δεν περιείχαν οπτικοακουστικό υλικό από τις δύο αυτές εμφανίσεις στο Maui, κάτι που πλέον αποκαθίσταται με αυτή την διπλή κυκλοφορία. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το tracklist και το εξώφυλλο του live άλμπουμ και εδώ το trailer του ντοκιμαντέρ.

Disc One

First Show:

01. Chuck Wein Introduction
02. Hey Baby (New Rising Sun)
03. In From The Storm
04. Foxey Lady
05. Hear My Train A-Comin'
06. Voodoo Child (Slight Return)
07. Fire
08. Purple Haze
09. Spanish Castle Magic
10. Lover Man
11. Message To Love

Disc Two

Second Show:

01. Dolly Dagger
02. Villanova Junction
03. Ezy Ryder
04. Red House
05. Freedom
06. Jam Back At The House
07. Straight Ahead
08. Hey Baby (New Rising Sun)/Midnight Lightning
09. Stone Free

  • SHARE
  • TWEET