Οι Sex Pistols επανακυκλοφορούν το "God Save The Queen"

Το θρυλικό συγκρότημα «εορτάζει» ξανά ένα ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

05/05/2022 @ 13:31

Toν Μάιο του 1977, οι Sex Pistols κυκλοφόρησαν μέσω της Virgin το εμβληματικό "God Save The Queen", το οποίο είχε συμπέσει με τους εορτασμούς για το αργυρό ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το, πιθανώς διασημότερο single στην ιστορία του punk rock, και δεύτερο για την μπάντα διαδεχόμενο το "Anarchy In The U.K.", παρά το γεγονός πως απαγορεύθηκε η αναπαραγωγή του σε τηλεόραση και ραδιόφωνο από το BBC, έφτασε μέχρι το νο.2 των βρετανικών charts (ενώ αναγραφόταν ως κενό στην λίστα για την αποφυγή προσβολής), με την φημολογία της εποχής να αναφέρει πως η μη κατάκτηση της 1ης θέσης από το σχήμα ήταν εσκεμμένη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η μπάντα είχε μόλις, απορριφθεί από την δισκογραφική της A&M, έξι ημέρες μετά την υπογραφή συμβολαίου έξω από το ανάκτορο του Buckingham, η οποία στην πορεία κατέστρεψε και 25.000 ακυκλοφόρητες κόπιες του single, με αποτέλεσμα αυτό να κυκλοφορήσει αργότερα επίσημα από τη Virgin.

Πλέον 45 χρόνια μετά, στις 27 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό του πλατινένιου ιωβηλαίου τον προσεχή Ιούνιο, όταν και η βασίλισσα Ελισάβετ θα συμπληρώσει 70 χρόνια στο βρετανικό θρόνο, το συγκρότημα θα επανακυκλοφορήσει το single και στις δύο εκδοχές του, δίνοντας του μεταξύ άλλων μια δεύτερη ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή των σχετικών charts.

Όσον αφορά τις κόπιες της A&M εκδοχής, θα διατεθούν προς πώληση 1977 επτάιντσα, έχοντας ως b-side το "No Feeling", ενώ αντίστοιχα, η Virgin θα διαθέσει 4.000 αντίτυπα με το "Did You No Wrong" όμως ως b-side.

Μπορείτε να προπαραγγείλετε εδώ την κυκλοφορία, η οποία σημειώνεται πως θα περιλαμβάνει το αυθεντικό artwork.

Υπενθυμίζεται πως στις 31 Μαΐου θα κάνει πρεμιέρα και η πολυαναμενόμενη βιογραφική σειρά για το συγκρότημα.

  • SHARE
  • TWEET