Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ "Rip It Up And Start Again"

Το ομώνυμο βιβλίο του Simon Reynolds για τις απαρχές της post-punk σκηνής μεταφέρεται επί οθόνης

14/02/2022 @ 13:22

Το 2005 κυκλοφόρησε το, κλασικό πλέον, βιβλίο του Simon Reynolds, "Rip It Up And Start Again", που επιχείρησε μια εντυπωσιακή και πλήρη καταγραφή των απαρχών της post-punk σκηνής.

Βασισμένο στην περίοδο 1978-1984, και την μετάβαση του ιδιώματος από τα πρώιμα, ωμά και πειραματικά του χρόνια προς gothic και synth pop μονοπάτια, το έργο θα μεταφερθεί στην οθόνη από τους Nikolaos Katranis και Russell Craig Richardson, σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ, Leon Gast.

Το φιλμ, θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις από τους Jah Wobble (PiL), Ana da Silva (Raincoats), Genesis Breyer-P-Orridge (Throbbing Gristle, Psychic TV), Mark Stewart (The Pop Group), Stephen Mallinder (Cabaret Voltaire), μεταξύ άλλων, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με ζωντανές εμφανίσεις των σχημάτων, ενώ, αναμενόμενα, στο soundtrack θα περιέχονται συνθέσεις των Patti Smith, The Velvet Underground, Kraftwerk, Cabaret Voltaire και άλλων.

Προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ, αλλά δόθηκε στη δημοσιότητα ένα εκτενές trailer 16 λεπτών, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Δείτε επίσης:

«10»: Post-punk αριστουργήματα που κυκλοφόρησαν το 1979

  • SHARE
  • TWEET