Nέο σχήμα του Anselmo με επιρροές από Tom Waits και Nick Cave

Οι En Minor θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο τον πρώτο τους δίσκο

18/06/2020 @ 13:18

Ο Phil Anselmo (Pantera, Down, Superjoin Ritual) δημιούργησε ένα νέο σχήμα μαζί με τους Stephen Taylor (Superjoint Ritual, 16 Horsepower), Kevin Bond (Superjoint Ritual), Jimmy Bower (Eyehategod, Down, Superjoint Ritual), Calvin και Joiner Dover (The Dover Brothers) και Steve Bernal (Temple Symphony Orchestra) με όνομα En Minor.

Ήταν μια σκέψη στο μυαλό του εκκεντρικού frontman από όταν ήταν παιδί να δημιουργήσει ένα σχήμα σαν τους En Minor. Οι βάσεις των κομματιών υπάρχουν αρκετά χρόνια και γράφτηκαν σε σημαντικά στάδια της ζωής του Anselmo, ξεκινώντας από 9 ετών όταν πήρε και την πρώτη του κιθάρα. Χωρίς υπομονή να μάθει να παίζει τη μουσική άλλων, επέλεξε να γράψει τη δικιά του. Υλικό από την underground μπάντα του Body & Blood, εξελίχθηκε σε κομμάτια των En Minor.

Αν και ο Anselmo έγινε γνωστός σε πιο ακραίο ήχο, εδώ τον ακούμε σε πιο μελωδικές γραμμές, αλλά στιχουργικά είναι ακόμα βαρύς. «Δεν είναι μουσική για πάρτι, αλλά μουσική που το σκοτώνει» λέει ο ίδιος.

Το "When The Cold Truth Has Word Its Miserable Welcome Out", όπως θα λέγεται και το ντεμπούτο άλμπουμ των En Minor, θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο κομμάτι που κυκλοφόρησε με τίτλο "On The Floor" κινείται κοντά στους ήχους των Nick Cave και Tom Waits, ενώ πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε και ένα δεύτερο με τίτλο "Blue", το οποίο ακούτε εδώ.

Δείτε παρακάτω το εξώφυλλο και το tracklist του δίσκου.

en-minor-album-cover

1. Mausoleums
2. Blue
3. On the Floor
4. Dead Can't Dance
5. Love Needs Love
6. Warm Sharp Bath Sleep
7. Melancholia
8. This Is Not Your Day
9. Black Mass
10. Hats Off
11. Disposable for You

  • SHARE
  • TWEET