Ο Mike Portnoy επιλέγει: '80s ή '90s metal;

Ξεκάθαρη απάντηση από τον κορυφαίο ντράμερ που μεγαλούργησε με τους Dream Theater

15/02/2022 @ 08:45

Τα '80s υπήρξαν η κατ' εξοχήν πρώτη χρονικά και κατά γενική ομολογία χρυσή δεκαετία για την metal μουσική, με πολλούς κορυφαίους πρωταγωνιστές. Ωστόσο, και στην δεκαετία του '90 που ακολούθησε, η δημιουργική διαδικασία συνεχίστηκε, με την διαμόρφωση νέων ιδιωμάτων και πολλά σπουδαία νέα σχήματα.

Σε χθεσινό cameo video, ζητήθηκε από τον Mike Portnoy να επιλέξει ανάμεσα στα '80s και τα '90s, την αγαπημένη του δεκαετία όσον αφορά το heavy metal. Παρότι ο κορυφαίος ντράμερ μεγαλούργησε με τους Dream Theater στα '90s, έζησε πολύ καλά τα '80s καθότι γεννημένος το 1967 και η επιλογή του ήταν ξεκάθαρη.

«Λοιπόν, για το metal, θα έλεγα τα '80s, γιατί στα '90s ξεκίνησε μια πτώση όταν εμφανίστηκε το grunge. Στα '90s, ουσιαστικά το μόνο πράγμα που συνέβαινε στο metal, τουλάχιστον για μένα, ήταν οι Pantera, οι Sepultura και οι Machine Head. Αυτές ήταν οι μόνες νέες μπάντες που έπαιζαν πραγματικά metal. Όλες οι άλλες σπουδαίες metal μπάντες των '90s βγήκαν στα '80s» αναφέρει καταρχάς ο Portnoy και συνεχίζει λέγοντας:

«Για μένα λοιπόν, στα '80s είχαμε τους Metallica, Anthrax, Slayer, Overkill, Exodus και Megadeth, όλη την thrash σκηνή. Και μετά υπήρχαν τα early '80s, οι Rainbow, οι AC/DC, οι Accept, οι Motorhead, οι Sabbath, οι Priest και οι Maiden. Οπότε πιστεύω ότι τα '80s ήταν σίγουρα η πιο δυνατή από τις δύο δεκαετίες.»

Δείτε επίσης:
100+1: Τα Metal Άλμπουμ της Δεκαετίας του '80
100+10: Τα Metal Άλμπουμ της Δεκαετίας του '90

  • SHARE
  • TWEET