Οι Massive Attack στο Release Athens 2024

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα για την συγκεκριμένη ημέρα

28/11/2023 @ 13:12

To Release Athens 2024 υποδέχεται τους Massive Attack, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού! Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας φέρνοντας μαζί το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανακοινωθούν σύντομα!

Ξεκινώντας από το Bristol της Αγγλίας, το 1988, έχοντας τις ρίζες τους στην κολεκτίβα The Wild Bunch, οι Massive Attack παραμένουν μόνιμα μπροστά από την εποχή τους. Mε μόλις πέντε studio άλμπουμ, άλλαξαν τη σύγχρονη μουσική για πάντα. Αμφισβητώντας κάθε γνωστή pop φόρμα και κλισέ, γέννησαν το trip hop, έναν δικό τους ήχο που δεν μπορούσε να μπει σε καμία κατηγορία. Ένας σκοτεινός και αισθαντικός συνδυασμός ηλεκτρονικών ήχων, hip-hop, samples, επιρροών από τη dub / reggae / soul, ακόμα και από το post-punk, που συνεπήρε την παγκόσμια σκηνή στις αρχές των 90s και μας προσέφερε μερικά από τα σπουδαιότερα δείγματα μουσικής δημιουργίας των τελευταίων 30 ετών.

Με το κλασικό ντεμπούτο, “Blue Lines” (1991), καθιερώθηκαν άμεσα. Το πανέμορφο “Protection” (1994) επιβεβαίωσε την αξία τους και το αριστουργηματικό “Mezzanine” (1998) παραμένει αξεπέραστη κορυφή. Το «στοιχειωμένο» “100th Window” (2003) και το γοητευτικό “Heligoland” (2010) ολοκληρώνουν τη, μέχρι σήμερα, δισκογραφία τους που, όμως, περιέχει πολλά remixes και EPs (με το καταπληκτικό EP “Ritual Spirit” να σηματοδοτεί την εντυπωσιακή επιστροφή τους, το 2016), καθώς και πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα, όπως Liz Fraser, Tracey Thorn, David Bowie, Madonna, Tricky, Damon Albarn, Horace Andy, Hope Sandoval, Young Fathers, μεταξύ αρκετών άλλων.

Οι Massive Attack πάντα έθεταν ερωτήματα και δεν θέλησαν ποτέ να προσφέρουν εύκολες απαντήσεις. Άγγιξαν τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς να συμβιβαστούν με τις συνήθεις προσταγές του marketing και των δισκογραφικών. Μυστηριώδεις και απρόσιτοι, αλλά ταυτόχρονα με μια μουσική πρόταση μοναδικής έντασης και ομορφιάς, παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα και πιο σεβαστά συγκροτήματα στον κόσμο. 

Ο 3D και ο Daddy G, οι υπέροχες φωνές που τους συνοδεύουν και τα εμβληματικά κομμάτια τους – από το “Unfinished Sympathy” μέχρι το “Safe From Harm” και από το “Teardrop” μέχρι το "Angel" - αποτελούν τα συστατικά που καθιστούν τα shows τους μοναδικά. Τα visuals έχουν μια σταθερή αξία, με μηνύματα που θέλουν να ενοχλήσουν και να αφυπνίσουν. Ο ήχος είναι άλλοτε γλυκός και καθησυχαστικός και άλλοτε πελώριος και εκκωφαντικός.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, θα ζήσουμε μία εμπειρία που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό, σε μια βραδιά που δύσκολα θα υπάρξει εφάμιλλή της μέσα στο 2024.

Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 12:00, προς 50€ και για περιορισμένο αριθμό.

Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 55€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, με πρώτη τιμή τα 150€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:
• Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους
• Open-bar
• Προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο
• Ιδιωτικό parking
• Ξεχωριστές τουαλέτες
• Αναμνηστικό δώρο

Διάθεση εισιτηρίων:
Τηλεφωνικά στο 211770000
Online: releaseathens.gr + more.com
Φυσικά σημεία: https://www.more.com/el/physical-spots/

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

Δελτίο Τύπου

Ενημερωθείτε εδώ για όλες τις συναυλίες στην Ελλάδα.

  • SHARE
  • TWEET