Κυκλοφορεί το "Louder Than Love" (με Lemmy, Alice Cooper, Slash κ.α.)

Οι αστέρες της μουσικής και ο ιστορικός συναυλιακός χώρος του Detroit

16/04/2016 @ 21:17

Το ντοκιμαντέρ "Louder Than Love - The Grande Ballroom Story" που ακολουθεί την ιστορία του ιστορικού συναυλιακού χώρου του Detroit θα κυκλοφορήσει σε DVD στις 10 Ιουνίου.

Σκηνοθετήθηκε από τον Tony D'Annunzio το 2012 και έχει προβληθεί σε πάνω από 35 φεστιβάλ κινηματογράφου. Είχε κερδίσε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Las Vegas International Film Festival το 2012 και ο D'Annunzio ήταν, επίσης, υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου νέου σκηνοθέτη στο LA New Directors' Film Festival.

Ο D'Annunzio, ο οποίος είναι κάτοικος Detroit, δήλωσε: «Η περίοδος του Grande Ballroom είναι πιθανότατα η πιο φοβερή άγνωστη ιστορία της rock and roll ιστορίας. Μετά από όλα αυτά που έχει περάσει το Detroit τις τελευταίες δεκαετίες, ήθελα να μάθει ο κόσμος πως πέρα από τη βιομηχανία αυτοκινήτου, η πόλη έχει απίστευτη μουσική ιστορία που συνέβαλε στη διαμόρφωση της αμερικανικής κουλτούρας.»

Στα τέλη της δεκαετίας του '60, το Grande Ballroom βοήθησε να γίνουν γνωστοί διάφοροι θρύλοι της μουσικής, όπως οι MC5, Iggy And The Stooges, Ted Nugent. Πολλές κλασικές μπάντες και καλλιτέχνες εμφανίζονταν στη σκηνή του με μεγάλη συχνότητα: Led Zeppelin, B.Β. King, Cream, Janis Joplin, Pink Floyd, The Who... Ο D'Annunzio συγκέντρωσε πάνω από 75 ώρες συνεντεύξεων από καλλιτέχνες και άλλα άτομα που σχετίζονταν με τον συναυλιακό χώρο, μεταξύ των οποίων οι B.B. King, Alice Cooper, Roger Daltrey, Scott Morgan, Mark Farner, Tom Morello, Wayne Kramer, Lemmy, Ted Nugent, Henry Rollins, Don Was, Slash, Dick Wagner και James Williamson

Οι προπαραγγελίες του DVD μπορούν να γίνουν μέσω του Amazon.

  • SHARE
  • TWEET