Επταψήφιο ποσό και πέντε ρεκόρ για την κιθάρα του Cobain από το MTV Unplugged

Ο νέος κάτοχος σκοπεύει να την αξιοποιήσει για ένα ιδιαίτερο σκοπό

22/06/2020 @ 13:49

Όπως ήταν ήδη γνωστό, η κιθάρα του Kurt Cobain από την θρυλική εμφάνιση στο διάσημο επεισόδιο του MTV Unplugged, που επέφερε και την κυκλοφορία του εμβληματικού ομώνυμου άλμπουμ, αναμενόταν να δημοπρατηθεί από γνωστό οίκο του Beverly Hils.

Στην δημοπρασία που διεξήχθη πρόσφατα, η τιμή πώλησης ξεπέρασε κατά έξι φορές την αρχική τιμή εκκίνησης.

Έτσι, η Martin D-18E του Cobain, πωλήθηκε, μαζί με την ειδική της θήκη, όπου ο Cobain είχε προσαρτήσει και flyer του κλασικού "Feel The Darkness" των Poison Idea, έναντι ποσού άνω των έξι εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πώληση αυτή, σηματοδότησε και την κατοχύρωση πέντε παγκόσμιων ρεκόρ, αυτά της πιο ακριβής κιθάρας, της πιο ακριβής ακουστικής κιθάρας, της πιο ακριβής Martin κιθάρας, του πιο ακριβού αναμνηστικού καλλιτέχνη και του πιο ακριβού αναμνηστικού σχετιζόμενου με τους Nirvana.

Ο αγοραστής, ήταν ο Peter Freedman, ιδρυτής του RØDE Microphones, που σκοπεύει να εκθέσει την κιθάρα ως μέρος μιας παγκόσμιας περιοδείας εκθέσεων σε σχετικούς χώρους και γκαλερί.

Όπως δήλωσε, όλα τα έσοδα αναμένονται να δωριστούν σε καλλιτεχνικές οργανώσεις, συνεισφέροντας έτσι στην αντιμετώπιση προβλημάτων του κλάδου που προκλήθηκαν από την τρέχουσα πανδημία.

  • SHARE
  • TWEET