Όταν ο Cobain απέρριψε συμμετοχή των Nirvana στην περιοδεία Metallica και Guns N' Roses

«Δεν του άρεσαν όσα πρέσβευαν οι Guns N' Roses», επεσήμανε ο Kirk Hammett

20/06/2022 @ 12:04

Στον Kurt Cobain δεν άρεσαν όσα πρέσβευαν οι Guns N' Roses, σύμφωνα με τον Kirk Hammett.

Μιλώντας στα πλαίσια της σειράς συνεντεύξεων του ΝΜΕ, "Does Rock 'N' Roll Kill Braincells?", ο κιθαρίστας των Metallica θυμήθηκε την από κοινού περιοδεία του συγκροτήματος με τους Guns N' Roses πίσω στο 1992.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ποιό συγκρότημα απέρριψε τη συμμετοχή του στην θρυλική περιοδεία, ο μουσικός απάντησε σωστά αναφέροντας τους Nirvana:

«Έπρεπε να τηλεφωνήσω στον Kurt Cobain για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής των Nirvana στην περιοδεία. Και αυτός τότε άρχισε να μονολογεί για το πόσο δεν του άρεσαν όλα όσα πρέσβευαν οι Guns N' Roses. Τότε, του είπα: απλά βγες εκεί έξω και εκπροσώπησε τους Nirvana, απλά δώστε τη συναυλία σας και αυτό είναι.

Προσπάθησα να βρω μια συμφωνία μαζί του, αλλά απλά δεν ήθελε. Οπότε, έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα. Θα ήταν φανταστικό να είχαμε τους Nirvana σε εκείνη τη περιοδεία, αλλά, ξέρεις, τελικά το opening act (σ.σ. Οι Faith No More) ήταν εξαιρετικοί επίσης».

Ο Hammett στη συνέχεια αποκάλυψε μια ιστορία από τη μια εμφάνιση των Metallica στο Seattle, όταν και είχε προσκαλέσει τον Cobain να την παρακολουθήσει:

«Με ρώτησε αν σκοπεύαμε να παίξουμε το "Whiplash". Μου αποκάλυψε πως ήταν το αγαπημένο του τραγούδι από μας. Όταν ήρθε να δει το show, βρισκόταν στο snakepit (σ.σ. χώρος πάνω στη σκηνή) και προσπαθούσε μονίμως να αποσπάσει την προσοχή μου αλλά είχα αλλού το μυαλό μου.

Ήταν σπουδαίος. Γίναμε φίλοι αμέσως μετά την κυκλοφορία του "Bleach", πριν ακόμη ο κόσμος αρχίσει να το αποκαλεί grunge, και με θλίβει το γεγονός πως όταν κοιτάω πίσω βλέπω έναν άνθρωπο που απλώς ήθελε να παίζει κιθάρα να τραγουδάει και να γράφει τραγούδια, και αυτό καταστράφηκε για αυτόν».

Με την κόντρα ανάμεσα στους Kurt Cobain και Axl Rose να έχει μείνει στην ιστορία, με αποκορύφωμα όσα διαδραματίστηκαν στα MTV Music Vdeo Awards του 1992, υπενθυμίζεται πως ένα χρόνο αργότερα, το 1993 με διαφορά ενός μήνα, επισκέφθηκαν την Αθήνα τόσο οι Guns N' Roses όσο και οι Metallica, ενώ ο Kirk Hammet κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες το προσωπικό του EP ονόματι "Portals".

Δείτε επίσης:

1991: Η χρονιά που μας έκανε ροκάδες

  • SHARE
  • TWEET