Glenn Hughes: «Δεν επιθυμούσα να γίνω μέλος των Black Sabbath»

O frontman ανακάλεσε τη συνεργασία του με τον Tony Iommi και το θρυλικό συγκρότημα

29/12/2021 @ 11:39

Μιλώντας στο podcast "In The Trenches with Ryan Roxie", ο Glenn Hughes ανακάλεσε την εποχή που συνεργάστηκε με τον Tony Iommi και διετέλεσε frontman των Black Sabbath στα μέσα των '80s.

Συγκεκριμένα, ο εμβληματικός frontman, εξήγησε στο πως προέκυψε η συμμετοχή του στο θρυλικό σχήμα, η οποία δεν ήταν μέσα στις προθέσεις του:

«O Tony ήθελε να φτιάξει ένα προσωπικό δίσκο το 1985. Εγώ, ο Ronnie James Dio και ο Rob Halford, όλοι μας σκοπεύαμε να τραγουδήσουμε σε μερικά κομμάτια ο καθένας. Ήμουν ο πρώτος που κατευθύνθηκα στα Cherokee Studios για να ηχογραφήσουμε με τον Tony. Έγραψα και τραγούδησα σε κανά δυο κομμάτια και μου ζήτησε να έρθω την επόμενη ημέρα να το επαναλάβουμε. Αυτό συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να είμαι ο μόνος τραγουδιστής στον προσωπικό του δίσκο

Στο τελευταίο κομμάτι, ο Don Arden (πατέρας της Sharon Osbourne και manager του Iommi εκείνη την περίοδο), σε συνεννόηση με την Warner πρότεινε να αποκαλέσουμε τον δίσκο Black Sabbath featuring Tony Iommi. Οπότε πλέον ήταν ένας δίσκος των Sabbath που θα ονομαζόταν "Seventh Star".

Ήταν μια περίοδος για μένα που άλλαζα lifestyles, αν μπορείς να το πεις έτσι. Ήταν μια δύσκολη περίοδος.

Το να αποτελέσω μέλος των Black Sabbath, δεν ήταν κάτι που επεδίωκα. Ήθελα να βοηθήσω τον Tony να ηχογραφήσει το σόλο άλμπουμ του. Απόλαυσα όμως τη συνεργασία μας. Έχουμε γράψει τρείς δίσκους μαζί. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτό».

Υπενθυμίζεται πως ο Glenn Hughes κυκλοφόρησε φέτος με τους The Dead Daisies το εξαιρετικό "Holy Ground".

  • SHARE
  • TWEET