Fraternity: H μπάντα του Bon Scott πριν ενταχθεί στους AC/DC ανακοινώνει επετειακή συλλογή

Το prog rock παρελθόν του μυθικού frontman αποκαλύπτεται σε ένα πολυτελές box set

09/10/2020 @ 12:45

Ο θρυλικός Bon Scott, πριν ενταχθεί στους AC/DC, ήταν μέλος των Fraternity.

Έπειτα από την διάλυση του σχήματος The Valentines, o Scott ανέλαβε τα φωνητικά στους prog rockers Fraternity, με τους οποίους δραστηριοποιούταν μέχρι το 1974 όταν και αντικατέστησε τον Dave Evans στους AC/DC.

Μια πολυτελής συλλογή αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις ηχογραφήσεις του Scott με τη μπάντα, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Ιανουαρίου.

Το "Seasons Of Change - The Complete Recordings 1970 - 1974", θα περιλαμβάνει τα δύο άλμπουμ της μπάντας, "Livestock" (1971) και "Flaming Galah" (1972), καθώς και ένα τρίτο δίσκο, ονόματι "Second Chance".

Το βινύλιο αυτό, θα περιέχει όλα τα ακυκλοφόρητα κομμάτια καθώς και τα B-sides και singles της μπάντας από εκείνη την εποχή.

Επιπρόσθετα, έρευνα του, διευθυντή του The Grape Organisation, Victor Marshall, για μια επερχόμενη βιογραφία των Fraternity, ανακάλυψε τις χαμένες κασέτες του πρώην μάνατζερ της μπάντας, Hamish Henry, το περιεχόμενο των οποίων επίσης περιέχεται στο "Second Chance". Στο άλμπουμ, θα περιλαμβάνονται επίσης τραγούδια με φωνητικά και συνθετικές ιδέες του Bon Scott που δεν βρήκαν ποτέ το δρόμο τους προς κάποια επίσημη κυκλοφορία.

Η βιογραφία του Victor Marshall για την μπάντα, αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021, ενώ εντός της ίδιας χρονιάς έχει προγραμματιστεί επετειακή συναυλία για τα 50 χρόνια της μπάντας.

Υπενθυμίζουμε πως οι AC/DC επέστρεψαν με νέο τραγούδι - προπομπό του νέου τους δίσκου.

Δείτε επίσης:

Διαθέσιμο ντοκιμαντέρ για τις πρώτες ημέρες των AC/DC

«10»: Οι rock star που μας στέρησε το αλκοόλ

Κυκλοφορεί συλλογή του Bon Scott με υλικό της προ-AC/DC εποχής

  • SHARE
  • TWEET