Από το στούντιο σε δισκοπωλείο σε τρεις ώρες

Οι Ολλανδοί DeWolff κατέρριψαν το ρεκόρ του Jack White για την πιο γρήγορη ηχογράφηση και πώληση δίσκου

14/06/2023 @ 15:44

Οι Ολλανδοί rockers DeWolff κατέρριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ για το μικρότερο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ηχογράφηση ενός δίσκου και την πώλησή του.

Συγκεκριμένα, το συγκρότημα σε 2 ώρες, 59 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα ηχογράφησε ζωντανά ένα μίνι άλμπουμ και κατάφερε να πουλήσει και αντίτυπό του βινυλίου σε δισκάδικο.

Οι DeWolff, ηχογράφησαν μια ζωντανή εικοσάλεπτη εκδοχή του κομματιού "Rosita" μέσα από το φετινό τους δίσκο, "Love, Death & In Between" στο Record Industry της ολλανδικής πόλης Haarlem και σε λιγότερο από τρεις ώρες πούλησε κόπια του άλμπουμ "Rosita Rapida" στο δισκάδικο Sounds Haarlem.

Κατά αυτό τον τρόπο, η μπάντα διέλυσε το ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότινος ο Jack White κατά περίπου μια ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αν και το σχήμα ηχογράφησε απευθείας σε δίσκο μπροστά σε κοινό, πολλά μέρη της διαδικασίας, όπως το artwork και η κοπή του βινυλίου, είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία στο σχετικό ντοκιμαντέρ στον εξής σύνδεσμο, ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στην ανταπόκριση του Rocking από την εμφάνιση των DeWolff στο φετινό Roadburn Festival.

Υπενθυμίζεται πως ο White κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ όταν το 2014 σε 3 ώρες, 55 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα ηχογράφησε ένα limited edition επτάιντσο με το ομότιτλο κομμάτι του σπουδαίου "Lazaretto".

  • SHARE
  • TWEET