Έφυγε από την ζωή ο Dieter Horns των Lucifer's Friend

Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από την ίδρυσή του

20/12/2020 @ 11:02

Έφυγε εχθές από την ζωή σε ηλικία 74 ετών ο Dieter Horns, μπασίστας των περίφημων Lucifer's Friend (εικονιζόμενος αριστερά).

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος στο Facebook, τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος, ενώ είχε προσβληθεί από κορωνοϊό πριν από περίπου δέκα ημέρες και αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα υγείας.

Ο τραγουδιστής των Lucifer's Friend, John Lawton, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπήρξε μανιώδης συλλέκτης δίσκων του Elvis Presley και έχαιρε απεριόριστου σεβασμού από τους συναδέλφους του μπασίστες, λόγω του χαρακτηριστικού και αναγνωρίσιμου ύφους του.

Ο Horns υπήρξε μέλος των Lucifer's Friend καθ' όλη την πορεία του συγκροτήματος, από την ίδρυση το 1970 μέχρι την διάλυση το 1982, και από την επανασύνδεση του 2014 μέχρι τον θάνατό του.

Οι Lucifer's Friend θεωρούνται ένα από τα κορυφαία rock σχήματα της Γερμανίας για την δεκαετία του '70.

Με τον σπουδαίο Βρετανό John Lawton πίσω από το μικρόφωνο, ο οποίος το αντικατέστησε τον David Byron στους Uriah Heep για τα άλμπουμ "Firefly" (1977), "Innocent Victim" (1977) και "Fallen Angel" (1978), το συγκρότημα βρέθηκε στην πρωτοπορία της εποχής του φτάνοντας στις παρυφές του heavy metal, ενώ κινήθηκε και σε progressive μονοπάτια.

  • SHARE
  • TWEET