O Danny Elfman κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο από το 1984

Δείτε το video-clip της νέας σύνθεσης πειραματικού rock, "True", από το "Big Mess"

15/04/2021 @ 16:21

O επιτυχημένος συνθέτης Danny Elfman πρόκειται να κυκλοφορήσει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο εδώ και 37 χρόνια.

Το "Big Mess" θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει συνθέσεις που έγραψε ο Elfman κατά την διάρκεια της καραντίνας πέρσι. Ξεκίνησε αρχικά σαν πείραμα για να συνδυάσει τον επιθετικό rock ήχο με τα ορχηστρικά έγχορδα, και καθώς μεγάλωνε ο Elfman βρέθηκε να παλεύει με τον αναβρασμό της εποχής Trump. Στον δίσκο θα περιλαμβάνεται ακόμα και μια νέα εκδοχή του κομματιού που είχε γράψει με τους Oingo Boingo το 1982, "Insects".

«Μόλις ξεκίνησα να γράφω, ήταν σα να ανοίγει το κουτί της Πανδώρας και ανακάλυψα πως δεν μπορούσα να σταματήσω» δήλωσε ο Elfman. «Τίποτα από αυτά δεν ήταν σχεδιασμένο. Δεν είχα ιδέα πόσα κομμάτια θα έγραφα αλλά από την αρχή, έγινε ένα δίπλευρο project με έντονα αντιθετικούς και ακόμα και συγκρουόμενους ήχους».

Ο δημιουργός των soundtrack των ταινιών "The Nightmare Before Christmas", "Edward Scissorhands", "Dick Tracy" και "Batman" μεταξύ άλλων, ηχογράφησε τον "Big Mess" με τον ντράμερ Josh Freeze, τον μπασίστα Stu Brooks, τον κιθαρίστα Robin Finck και την κιθαρίστρια Nili Brosh, ενώ ο ίδιος ανέλαβε τα φωνητικά.

Το νέο δείγμα από τον δίσκο είναι το "True", του οποίο το video-clip μπορείτε να δείτε εδώ. Είχαν προηγηθεί τα "Happy", "Sorry", "Love In The Time Of Covid" και "Kick Me".

Παρακάτω θα βρείτε το εξώφυλλο και το tracklist του δίσκου.

danny-elfman-big-mess-cover

1. "Sorry"
2. "True"
3. "In Time"
4. "Everybody Loves You"
5. "Dance With the Lemurs"
6. "Serious Ground"
7. "Choose Your Side"
8. "We Belong"
9. "Happy"
10. "Just a Human"
11. "Devil Take Away"
12. "Love in the Time of Covid"
13. "Native Intelligence"
14. "Better Times"
15. "Cruel Compensation"
16. "Kick Me"
17. "Get Over It"
18. "Insects"

  • SHARE
  • TWEET