Διαλύονται οι Daft Punk

Το ντουέτο γράφει τον επίλογό του με ένα οκτάλεπτο video

22/02/2021 @ 17:43

Έπειτα από 28 χρόνια πορείας, το ντουέτο των Daft Punk ανακοίνωσε τη διάλυσή του.

Το συγκρότημα των Guy-Manuel de Homem-Christo και Thomas Bangalter, αποκάλυψε το γεγονός αναρτώντας ένα οκτάλεπτο video υπό την ονομασία "Epilogue".

Στο εν λόγω video, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, και που περιέχει σκηνές από το film "Electroma" που κυκλοφόρησαν το 2006, περιέχεται ένα καρέ που γράφει λιτά, "1993-2021".

Οι Daft Punk δημιουργήθηκαν το 1993 στο Παρίσι, κυκλοφορώντας το κλασικό τους ντεμπούτο "Homework" το 1997, αποτελώντας ένα από τα πιο προβεβλημένα και επιδραστικά σχήματα στην σύγχρονη ιστορία της μουσικής.

O τελευταίος δίσκος του σχήματος ήταν το εξαιρετικό και άκρως επιτυχημένο "Random Access Memories", το οποίο συμπεριλαμβάνεται επίσης στα 100 alternative άλμπουμ της προηγούμενης δεκαετίας όπως αναδείχθηκαν από την συντακτική ομάδα του site.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγο χρονικό διάστημα το dance/house ντουέτο έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά ολόκληρο το soundtrack του "Tron Legacy", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονταν σε συζητήσεις ώστε να αναλάβουν την μουσική επένδυση της επερχόμενης τρίτης ταινίας σου franchise, στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Jared Leto.

  • SHARE
  • TWEET