Blaze Bayley: «Το grunge ήθελε να μας σκοτώσει»

Ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden θυμάται την κόντρα ανάμεσα σε heavy metal και grunge

31/03/2021 @ 14:20

O Blaze Bayley, frontman των Iron Maiden κατά την περίοδο 1994-1999 υποτίμησε το grunge και δήλωσε πως εκείνη την περίοδο προσπαθούσε να τους σκοτώσει. Ο Bayley ήρθε στο συγκρότημα όταν ο Bruce Dickinson αποχώρησε, ενώ εκείνο τον καιρό το grunge ήταν στην καλύτερη φάση του.

«Όταν ήμουν στους Maiden, ήμασταν σε πόλεμο με το grunge. Προσπαθούσε να μας σκοτώσει. Οι εφημερίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρούσαν πως ο κόσμος γύριζε γύρω από διάφορες μπάντες και ήθελαν να πεθανουν οι Maiden» δήλωσε στο Crowcast podcast.

Το διάφορες μπάντες αναφέρεται στους Nirvana, Alice In Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Stone Temple Pilots και άλλους - οι οποίοι κυκλοφόρησαν τους πιο πετυχημένους δίσκους τους κάπου μεταξύ στο 1991 και στο 1994.

Ο Bayley θυμάται επίσης ένα show των Iron Maiden στο Seattle, το οποίο αναφέρει ως την «γενέτειρα του θανάτου» και αναφέρει πως δεν ήταν καθόλου καλό.

«Μας κοίταζε κόσμος σαν να είμαστε δεινόσαυροι και έλεγαν «Γιατί δεν έχουν πεθάνει ακόμα αυτοί;» και ήταν και λίγες σειρές μπροστά μπροστά που μας επευφημούσαν» συνέχισε ο πρώην frontman των Iron Maiden.

«Και αυτός ήταν ο πόλεμος που δεχθήκαμε με το "The X Factor" και το "Virtual XI". Παλεύαμε για την επιβίωση του heavy metal. Και που βρίσκονται τώρα; Το metal είναι παντοντινό γιατί είναι στις καρδιές των οπαδών» ολοκλήρωσε ο Βρετανός μουσικός.

  • SHARE
  • TWEET