Οι Architects ενάντια στην παρακράτηση κερδών του merch από συναυλιακούς χώρους

Tο συγκρότημα καλεί σε απεργία συγκροτήματα κατά της συγκεκριμένης πολιτικής ορισμένων venues

21/02/2023 @ 14:37

Οι Architects πρότειναν σε καλλιτέχνες να απεργήσουν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην παρακράτηση κερδών του merch τους από συναυλιακούς χώρους.

Την ιδέα αποκάλυψε ο ντράμερ του συγκροτήματος, Dan Searle, με ανάρτησή του στο Twitter, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση γύρω από την προσπάθεια μουσικών το τελευταίο χρονικό διάστημα να διασφαλίσουν το 100% των κερδών του merch τους, και των τρόπων που μπορούν να το επιτύχουν.

Ενισχύοντας την πρότασή του Searle, o frontman της μπάντας, μοιράστηκε την ανάρτηση του ντράμερ και γνωστοποίησε πως ένας συναυλιακός χώρος στη Μελβούρνη παρακράτησε το 15% των κερδών της μπάντας και παρ' όλα αυτά επί τέσσερις ώρες δεν είχε προμηθεύσει την κοπέλα που είχαν στον πάγκο με ένα φως.

Οι Architects δεν είναι το μοναδικό σχήμα που έχει εκφράσει την αντίθεσή του με την εν λόγω πρακτική τελευταία, με τους Yard Act για παράδειγμα να φροντίζουν τον περασμένο Νοέμβριο με ειδικές εκπτώσεις στο merch τους της τάξης του 25% μέσω του ιστότοπού τους, να εμποδίσουν το Ο2 Academy να διατηρήσει αυτό το ποσοστό κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τους εμφάνισης στο venue.

Πριν λίγο καιρό ενεργοποιήθηκε και μια σχετική καμπάνια, με υπέρμαχους μουσικούς όπως ο Tim Burgess των The Charlatansη οποία παροτρύνει τους συναυλιακούς χώρους να μην παρακρατούν μερίδιο από τα κέρδη, αλλά και να αντιπροτείνουν venues που συμπλέουν με την εξής πολιτική.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω κίνηση από τους Architects διαδέχεται τις πρόσφατες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι τιμές στο merch των Gojira στην τρέχουσα βρετανική τους περιοδεία.

  • SHARE
  • TWEET