Έφυγε από τη ζωή η Anita Lane, μακροχρόνια συνεργάτρια του Nick Cave

Ήταν συνδημιουργός του "From Her To Eternity" καθώς και συνθέσεων των Birthday Party και Bad Seeds

29/04/2021 @ 11:40

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών η Αυστραλή συνθέτιδα Anita Lane, ευρύτερα γνωστή για τη συνεργασία της με τον Nick Cave τόσο στους Birthday Party όσο και στους Bad Seeds.

Η στιχουργός και μουσικός, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της τότε ακμάζουσας εναλλακτικής σκηνής της χώρας της, είχε γνωρίσει τους Nick Cave και Mick Harvey στα τέλη των '70s, γεγονός που οδήγησε στις αρχές της επόμενης δεκαετίας στη συνεργασία τους στο επιδραστικό post-punk σχήμα των Birthday Party.

Έχοντας γράψει τους στίχους για τα τραγούδια "A Dead Song", "Dead Joe" και "Kiss Me Black", η Lane συνέχισε τη συνεργασία της με τον Cave και στους Bad Seeds, που δημιουργήθηκαν έπειτα από τη διάλυση των Birthday Party.

Με το κλασικό σχήμα, η Lane, που τότε διατηρούσε σχέση με τον Cave, συμμετείχε στη σύνθεση των εμβληματικών "From Her To Eternity" και "Stranger Than Kindness".

Επιπρόσθετα, η μουσικός είχε πραγματοποιήσει ντουέτο στα φωνητικά με τον σπουδαίο καλλιτέχνη στο "Death Is Not The End", τη διασκευή του κομματιού του Bob Dylan που περιλαμβάνεται στο περίφημο "Murder Ballads" του 1996.

Η Lane είχε κυκλοφορήσει επίσης έξι προσωπικούς δίσκους, μεταξύ των οποίων και τα "Dirty Πearl" (1993) kai "Sex O'Clock" (2001), αμφότερα σε παραγωγή του Mick Harvey.

Με την αιτία του θανάτου της να παραμένη άγνωστη, πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη της με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων η Susie Cave, σύζυγος του Nick Cave καθώς και ο Warren Ellis.

  • SHARE
  • TWEET