Όταν ο Steve Albini είχε προτείνει στοίχημα σε μια παρτίδα μπιλιάρδου στους Nirvana

Αν έχανε, θα αναλάμβανε την παραγωγή του "In Utero" δωρεάν

28/01/2021 @ 12:01

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Kerrang, ο θρυλικός παραγωγός και μουσικός Steve Albini, ανακάλεσε μια ιδιαίτερη ιστορία αναφορικά με την δουλειά του στο "In Utero" των Nirvana.

Πριν τις ηχογραφήσεις του δίσκου στο Pachyderm Studio στα Cannon Falls της Minnesota τον Φεβρουάριο του 1993, ο Albini είχε προτείνει στο εμβληματικό συγκρότημα να στοιχηματίσουν σε μια παρτίδα μπιλιάρδου την παραγωγή του. Αν κέρδιζαν οι Nirvana, o Albini θα την αναλάμβανε δωρεάν.

Αν όμως έβγαινε νικητής ο παραγωγός, θα διπλασιαζόταν ο μισθός του. Ο Albini στην συνέντευξή του αποκάλυψε πως έβαζε αυτό το στοίχημα με κάθε μπάντα που συνεργαζόταν και πως ποτέ κανένα δεν δέχθηκε να παίξει.

Συνεχίζοντας, ο παραγωγός δήλωσε:

«Δεν είναι πως είμαι κανένας σπουδαίος παίκτης μπιλιάρδου. Έχω όμως καλές πιθανότητες να κερδίσω ένα δίκαιο παιχνίδι. Εν τέλει, δεν θα έκανε κάποια σημαντική διαφορά στη ζωή μου οποιαδήποτε κατάληξη του στοιχήματος. Υποθέτω όμως πως οι Nirvana δεν ήταν και πολύ του ρίσκου, ίσως λιγότερο και από ότι εγώ».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Dave Grohl είχε σχολιάσει την πρόταση του Albini αναφέροντας πως «ήδη ο μισθός του ήταν πολύ υψηλός, αγγίζοντας τα 100.000 δολλάρια, ενώ παράλληλα ο Albini διέθετε την δική του προσωπική στέκα μπιλιάρδου, κανείς μας δεν ήθελε να μπλέξει σε κάτι τέτοιο».

Δείτε επίσης:

Nirvana: Συλλεκτική επανέκδοση του "Bleach" σε κασσέτα

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις πρώτες συναυλίες των Nirvana στο Ηνωμένο Βασίλειο

  • SHARE
  • TWEET