Henry Rollins: «Πολλοί Αμερικάνοι συμφωνούν με τη στάση του Putin απέναντι στους ομοφυλόφιλους»

Κατέκρινε την υποκρισία πολλών Αμερικάνων πολιτών

10/02/2014 @ 11:10
Με αφορμή την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων την περασμένη Παρασκευή και την κουβέντα που γίνεται παγκοσμίως σχετικά με την σκληρή στάση της Ρωσίας ενάντια στους ομοφυλόφιλους, ο ηθοποιός ("Sons Of Anarchy"), συγγραφέας, δημοσιογράφος και πρώην τραγουδιστής των Black Flag, Henry Rollins, έκανε κάποιες σχετικές δηλώσεις στο blog του στην LA Weekly, όντας όπως πάντα αφοπλιστικά ειλικρινής όσον αφορά τις απόψεις του.

«Υπάρχει τραγικά μικρή κάλυψη των ίδιων των αγώνων, εν συγκρίσει με το ρεπορτάζ για την αντί-ομοφυλόφιλη στάση της Ρωσίας, την οποία εξετάζουν εξονυχιστικά οι πάντες. Πριν οποιοσδήποτε Αμερικάνος προτάξει το δάχτυλο στη μεριά του προέδρου Putin, ας σκεφτεί πρώτα ότι πολλοί Αμερικάνοι συμφωνούν με τη στάση του απέναντι στους ομοφυλόφιλους και τους τραβεστί.»

«Εγώ απλά ελπίζω να μην υπάρξει καμία επίθεση από Τσετσένους επαναστάτες κατά των χιλιάδων ανθρώπων που θα επισκεφτούν τη Ρωσία. Δεν περιμένω να γίνουν καλύτερα τα πράγματα για τους ομοφυλόφιλους σύντομα, γιατί οι άνθρωποι στη Ρωσία απεχθάνονται τις αλλαγές.»

«Πριν πολλά χρόνια, όταν ξεκίνησα να επισκέπτομαι τη Ρωσία, μεγάλωσε το ενδιαφέρον μου για τους Ρώσους συγγραφείς. Το "The Master and Margarita" του Mikhail Bulgakov είναι φοβερό ανάγνωσμα. Επιτρέψτε μου να σας προτείνω τη μετάφραση από Richard Pevear και Larissa Volokhonsky. Ο Bulgakov κρατούσε κρυμμένα από τους ανθρώπους του Stalin τα χειρόγραφά του. Δεν εκδόθηκαν σε πλήρη έκταση, παρά μόνο 30 χρόνια μετά το θάνατο του Bulgakov, το 1940.»
  • SHARE
  • TWEET