Rocking the movies: 05/04/12 - 11/04/12

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 05/04/2012 @ 12:57
Το rock και ο κινηματογράφος ακολούθησαν μια παράλληλη, γεμάτη ομοιότητες πορεία μέσα στο χρόνο: από την είσοδο του χρώματος και την έκρηξη του rock 'n' roll στα '50s των ατίθασων greasers, μέχρι τη δεκαετία του '60 και '70, της ψυχεδέλειας, του πειραματισμού, του τέλος της εποχής της αθωότητας, της γέννησης του heavy metal, του πολιτικού σινεμά και των ταινιών - δίσκων γροθιά στο κατεστημένο. Τη σκυτάλη πήρε η δεκαετία του '80 με τα νέον φώτα, τη στυλιστική υπερβολή, το synth και την παιδική αφέλεια, για να φτάσουμε στα '90s της γενιάς Χ, του grunge, του ανεξάρτητου σινεμά και της αστικής απομόνωσης. Στα '00s ο κινηματογράφος έχει γίνει πλέον πιο σκληρός, μαζικότερος αλλά και αρκετά πολυποίκιλος, ενώ και το rock συνεχίζει να αλλάζει, ώστε να ικανοποιήσει το ιδιόμορφο νέο του ακροατήριο.

Σε αυτή τη στήλη θα παρουσιάζουμε κάθε βδομάδα μια επιλογή των νέων κυκλοφοριών στις κινηματογραφικές αίθουσες, η οποία πιθανότατα θα ικανοποιεί τους αναγνώστες του Rocking.gr που ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο στη μεγάλη οθόνη.

50/50

Οι ζωές του 27χρονου Άνταμ και του κολλητού του αλλάζουν όταν ο πρώτος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον καρκίνο.

50/50

Crazy Sexy Cancer:
- Πολύ καλή ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς στις ΗΠΑ για μια (όπως φαίνεται) κωμική, αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητη καταγραφή μιας τόσο δύσκολης κατάστασης.
- Joseph Gordon-Levitt: Έχει το πρόσωπο που μπορεί να αποτυπώσει αντικρουόμενα συναισθήματα και οι επιλογές του δείχνουν πως προσπαθεί να σταθεί σε διαφορετικούς ρόλους.
- Ο διάλογος με τον γιατρό αμέσως μετά την διάγνωση (βλ. trailer). Αν ο γιατρός έλεγε και «Surprise!» στο τέλος θα είχαμε μια γνήσια στιγμή Αρκά.
- Ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος δεν έχουν περγαμηνές, αλλά ούτε αποτελούν καμμένα χαρτιά.

Dying Young:
- Δεν ξέρετε ούτε θέλετε να μάθετε τι σημαίνει «δραμεντί», ειδικά αν υπάρχει και καρκίνος στην υπόθεση.
- Το "Project X" στη διπλανή αίθουσα του multiplex έχει λυκειακό πάρτι με γυμνόστηθες και ουσίες.
- Οι αμερικάνικες ταινίες του ίδιου τύπου ξεκινούν με χιούμορ και ευρήματα αλλά τελειώνουν με ηθικά διδάγματα. H παγίδα είναι ότι στο trailer συνήθως φαίνεται μόνο το πρώτο.
- Τη βρίσκετε με τρισδιάστατα ναυάγια και μονοδιάστατα δράματα.

  • SHARE
  • TWEET