​Τα τραγούδια της εβδομάδας (28/5/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους The Night Flight Orchestra και το White Jeans!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Black Midi - Chondromalacia Patella

Black Midi

To τραγούδι επικεντρώνεται σε θέματα πόνου και ανάρρωσης, με τον τίτλο να αναφέρεται σε έναν τραυματισμό στο γόνατο από τον οποίο πάσχει ένα από τα μέλη της μπάντας. Εξαιρετικά εναλλακτική θορυβώδης και μαθηματική χονδρομαλακία! Φανταστικό.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Fear Factory - Fuel Injected Suicide Machine

Fear Factory

Δεύτερο single, δεύτερη φορά που μουδιάζω στο άκουσμα. Όλα είναι εδώ ρε γαμώτο. Οργισμένα, ισοπεδωτικά, δυτοπικά, βιομηχανικά, με στοχευμένο ρεφραίν. Αν είναι να κλείσει ο κύκλος, ας κινηθεί σε τέτοια ποιότητα.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Lana Del Rey - Wildflower Wildfire

Lana Del Rey

Με νωπές τις μνήμες του "Chemtrails Over The Country Club", η Lana Del Rey επιστρέφει με τις πρώτες γεύσεις από τον διάδοχό του. Οι ρυθμοί παραμένουν υπνωτιστικοί και η χροιά υπέρ-αναγνωρίσιμη. Στον άτυπο αγώνα το ομώνυμου με το "Wildflower Wildfire", η αμεσότητα του δεύτερου κάνει τη διαφορά.

Αντώνης Μαρίνης


Luke Elliot - Boom Boom Mancini

Luke Elliot

Μια εξαιρετική και ατμοσφαιρική διασκευή στο κλασικό τραγούδι του Warren Zevon. Με την πάρε - βάλε θεματική (αγώνας μποξ με τον χαμένο νεκρό και τον νικητή με κατάθλιψη) δύσκολα θα έχανε το στοίχημα η Americana του Elliot.

Αντώνης Μουστάκας


Monster Magnet - Motorcycle (Straight to Hell)

Monster Magnet

Πόσο cool τύπος είσαι όταν διασκευάζεις τραγούδι μπάντας που είναι εφηβική σε σχέση με τη δική σου; Πολύ. Και γίνεσαι ακόμα περισσότερο όταν το αυθεντικό πρωτόγονο garage/punk rock τους το κάνεις διάσημο και τους Table Scraps πιο γνωστούς από το χθεσινό τους status. Αλλά τέτοιες συνθέσεις σου πάνε γάντι λες και είναι δικές σου κε Wyndorff. Εύκολα θα μπορούσε.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Obiat - Acid Wake

Obiat

Το θεόρατο εισαγωγικό riff a la Iommi και η Alice In Chains αισθητική τους σου κεντρίζουν άμεσα το ενδιαφέρον. Τα επιμέρους πνευστά στοιχεία το κάνουν ακόμα πιο ιντριγκαδόρικο, ισορροπώντας άψογα μεταξύ καθάριου sludge και prog rock. Αναπάντεχα όμορφο.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


The Record Company - Spoonful

The Record Company

Αυτό το σπουδαίο blues standard έχει εμπνεύσει αρκετές όμορφες διασκευές με πιο εντυπωσιακή από όλες αυτή των Cream. Οι Record Company καταφέρνουν να μεταφέρουν το πάθος των στίχων με μια απλή , ζεστή ενορχήστρωση η οποία δείχνει τη μεγάλη μαστοριά τους.

Αντώνης Μουστάκας


The Sheepdogs - Jesse Please

The Sheepdogs

Την ημέρα που περιμέναμε το νέο άλμπουμ των BlackBerry Smoke (τους είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο αντίστοιχο άρθρο) εμφανίζεται από το πουθενά και το νέο EP των αγαπημένων Sheepdogs. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους οπαδούς του southern rock ήχου. Στο συγκεκριμένο χορταστικό τραγούδι έχουμε όλα τα καλά της country/southern τραγουδοποιίας. Ιδανικό για καλοκαιρινές βόλτες.

Αντώνης Μουστάκας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (24-30/05/21)
Obiat - Acid Wake
18.6%
Lana Del Rey - Wildflower Wildfire
16.28%
Monster Magnet - Motorcycle (Straight to Hell)
13.95%
Fear Factory - Fuel Injected Suicide Machine
13.95%
Black Midi - Chondromalacia Patella
11.63%
The Record Company - Spoonful
11.63%
The Sheepdogs - Jesse PLease
9.3%
Luke Elliot - Boom Boom Mancini
4.65%
  • SHARE
  • TWEET