Τα τραγούδια της εβδομάδας (26/3/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε βαρετά πράγματα, ούτε πληρωμένες επιλογές, παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριό μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους Khirki και το "Black And Chrome"!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Black Midi - John L

Black Midi

Είναι αυτό το τραγούδι το απόλυτο όριο του πόσο εξωφρενικό κι έξυπνο μπορεί να είναι το πειραματικό rock της εποχής μας; Κάτι μας λέει ότι τον Μάη οι Black Midi θα μας πάρουν το μυαλό.

Αντώνης Καλαμούτσος


Blindfolded And Led To The Woods - ...And You Will Try To Speak

Blindfolded And Led To The Woods

Οι Blindfolded And Led To The Woods στο "...And You Will Try To Speak" προσφέρουν απλόχερα ποιοτικό τεχνικό brutal death metal με εγκεφαλικά riff. Οι Νεοζηλανδοί θα εκτιμηθούν από λάτρεις των Ulcerate, Benighted, Deathspell Omega και Gorguts.

Άλκης Κοροβέσης


The Cold Stares - Hard Times

The Cold Stares

Μετά τη φωτιά που έβαλαν με το "WAYS" το 2019 επιστρέφουν στο ίδιο στυλ. Απλοί, με δυνατά riff και με τον πιο «γεμάτο» ήχο που μπορείτε να ακούσετε από δύο όργανα (κιθάρα & ντραμς). Το σκληρό blues rock τους πάει πολύ.

Αντώνης Μουστάκας


The Crown - Beyond The Frail

The Crown

Ιδανική έναρξη για προπέλα headbanging, για όσους έχουν μαλλιά. Thrash, melodeath, μία σύνθεση που κλείνει σαν νηνεμία μετά την καταστροφή.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Dobbeltgjenger - Johanna

Dobbeltgjenger

Είμαστε σίγουροι πως θα θέλατε ν' ακούσετε τη μουσική των Franz Ferdinand ή των Kaiser Chiefs, παιγμένη από Νορβηγούς obscure progsters. Είναι δύσκολο να μην χαμογελάσεις με δαύτους.

Αντώνης Καλαμούτσος


Dunbarrow - In My Heart

Dunbarrow

Οκ, αγαπάνε πολύ τους Pentagram και το vintage σουηδικό κίνημα που τους έκανε ακόμα πιο γνωστούς και το αποδεικνύουν γι' ακόμα μια φορά. Το λιθαράκι τους μπορεί να μην είναι τόσο φωτεινό όσων των υπολοίπων, τα solos τους όμως είναι για σκληρούς καριόληδες

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Greenleaf - March On Higher Grounds

Greenleaf

Το τρίτο single των Σουηδών, λέει την αλήθεια για τον δίσκο τους: Η τέλεια ισορροπία μεταξύ μελωδίας και fuzz. Μεταξύ λυρισμού και heavy rock. Τα riffs γεννιούνται αβίαστα και δικαιολογημένα κρατάνε λίγη ώρα. Τέτοια ομορφιά δεν αντέχετε για περισσότερο χρόνο

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Loud Silence - Ball 'N' Chain

Loud Silence

Η πρόγευση του δεύτερου δίσκου των Loud Silence δείχνει προς μια πιο rock κατεύθυνση. Τραγούδι με τα hooks του, με τον όγκο του, αλλά και με ένα διακριτικό funky touch.

Παντελής Κουρελής


Panopticon - Moth Eaten Soul

Panopticon

Είναι αδιανόητο, το πως ύστερα από τόσες συνεχόμενες δισκάρες, τόσα διαφορετικά riffs, τόσες στιγμές μεγαλείου, ένα νέο single των Panopticon εξακολουθεί να μηδενίζει, αβίαστα, τον ανταγωνισμό. Το τσέλο το ακούς; Την οργή, τη νιώθεις; Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθείς μαζί τους;

Αποστόλης Ζαμπάρας


Royal Blood - Limbo

Royal Blood

Κάτι ήξερε το ντουέτο όταν περιέγραφε ως "disco meets AC/DC" την κατεύθυνση του LP #3. Κι αν στα δύο πρώτα δείγματα η ισορροπία κρατιόταν παραπάνω από ικανοποιητικά, εδώ το πράγμα ξεφεύγει. Η ντισκομπάλα και η ανάγκη για πίστα μοιάζει αναπόφευκτη. Ακούγεται ιδανικά με παπούτσια χορού και κοκτέιλ ανά χείρας.

Αντώνης Μαρίνης


Sleep Terror - At Wits' End

Sleep Terror

Το τεχνικό progressive death metal με σκοτεινά western περάσματα του "At Wits' End" αφήνει υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα.

Άλκης Κοροβέσης


Subterranean Masquerade - Mangata

Subterranean Masquerade

Δεν ξέρω αν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα αλλά οι Subterranean Masquerade κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στο oriental folk με το "Mangata". Ατμοσφαιρικό, όχι τόσο progressive, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φορτισμένο άκουσμα.

Άλκης Κοροβέσης


Παροξυσμός - Αποποίηση Εθνικής Κληρονομιάς

Παροξυσμός

Ένας τρομακτικά ογκώδης ήχος. Μια δυσωδία αναδύεται. Είναι ο ρυθμός. Είναι το "ugh!" και οι Celtic Frost. Είναι η διαδοχή του από ένα σόλο βγαλμένο από το μυαλό του Euronymous. Είναι οι στίχοι. Είναι η φανταστική εκκίνηση μιας δισκάρας.

Αποστόλης Ζαμπάρας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας
Loud Silence - Ball 'N' Chain
69%
Greenleaf - March On Higher Grounds
6%
Black Midi - John L
5%
The Cold Stares - Hard Times
4%
Royal Blood - Limbo
4%
Παροξυσμός - Αποποίηση Εθνικής Κληρονομιάς
4%
Dunbarrow - In My Heart
3%
The Crown - Beyond The Frail
2%
Sleep Terror - At Wits' End
1%
Panopticon - Moth Eaten Soul
1%
Subterranean Masquerade - Mangata
1%
Dobbeltgjenger - Johanna
Blindfolded And Led To The Woods - ...And You Will Try To Speak
  • SHARE
  • TWEET