Τα τραγούδια της εβδομάδας (23/4/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους αγαπημένους μας Motorpsycho και το At Empire's End!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Billy F Gibbons - Desert High

Billy F Gibbons

O Gibbons θυμάται τον Morrison και τον Parsons ενώ οδηγά αργά και νωχελικά το αυτοκίνητο του στην έρημο. Ατμόσφαιρα, ερμηνεία a la Cohen και ένα «βασιλικό» σόλο κιθάρας στο τέλος που σφραγίζει το αποτέλεσμα. Υποψήφιο για τους τίτλους αρχής της επόμενης σεζόν του True Detective.

Αντώνης Μουστάκας


Cory Hanson - Pale Horse Rider

Cory Hanson

Ο frontman των art rockers Wand στη δεύτερη προσωπική του δουλειά φτιάχνει ένα psych folk άλμπουμ που σου σπαράζει την ψυχή - εκεί όπου η παντοτινή alt-country ψυχή των Songs: Ohia συναντάει αυτό που παλιά ήταν οι Radiohead.

Μάνος Πατεράκης


Dirty Honey - The Wire

Dirty Honey

Λίγο Aerosmith, λίγο Black Crowes και γενικώς πολύ όμορφο και σέξι hard rock είναι αυτό που ήρθαν να προσφέρουν οι Dirty Honey. Χρησιμοποιείστε το κατάλληλα.

Αντώνης Μουστάκας


Hot Breath - One Hit (To Τhe Body)

Hot Breath

Από τις πιο ουσιαστικές και ταυτόχρονα εθιστικές διασκευές. Οι Σουηδοί αποτίνουν φόρο τιμής στους Stones με τη βοήθεια του Roky Erickson, ειδικά στην εισαγωγή. Το solo τα στάζει από παντού. Άκρως ερωτεύσιμο.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Morcheeba - Killed Our Love

Morcheeba

Το τέταρτο κατά σειρά single των Βρετανών βετεράνων από τον επερχόμενο δίσκο τους, είναι η χαρά του μπάσου. Είναι επίσης αυτό που λέει ο τίτλος του: Ένα αισιόδοξα στενάχωρο κομμάτι, που αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας. Το μπάσο θα φταίει.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Nightfyre - Far From Home

Nightfyre

Απλά, δωρικά και απέριττα, οι Γερμανοί παίζουν το heavy metal που γουστάρουν. Αυτό που εκ πρώτης φαντάζει παρωχημένο, όλα όμως είναι έτσι όπως πρέπει καμωμένα ώστε να τραγουδάς το ρεφρέν όλη μέρα. Επίσης, φέρνει ένα χαμόγελο στα χείλη, από δω μέχρι τη Βεστφαλία.

Πάνος Ζαρκαδούλας


TheNightTimeProject - Merkurius

The Night Time Project

Εξαιρετικό ατμο-ηλεκτρονικό κομμάτι, το οποίο σαφώς έχει επιρροές από Katatonia και Antimatter, αλλά δείχνει μια ενδιαφέρουσα κατεύθυνση που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι TheNightTimeProject

Άλκης Κοροβέσης


The Offspring - The Opioid Diaries

The Offspring

Μια σύνθεση βγαλμένη από τις εποχές του "Ixnay On The Hombre" και του "Smash" για όσους θεωρούν πως οι Offspring δεν μπορούν να γράψουν πλέον αντίστοιχα κομμάτια. Απλά απολαυστικό.

Άλκης Κοροβέσης


The Record Company - Devil Inside

The Record Company

Μια κεφάτη διασκευή στους INXS από ένα blues συγκρότημα που πάντα έδειχνε ανοιχτό σε μεγάλο φάσμα επιρροών. Εδώ προσθέτουν τη δικιά τους τσαχπινιά η οποία θυμίζει θέλοντας και μη Black Keys.

Αντώνης Μουστάκας


Wolf Alice - Smile

Wolf Alice

Να ξαναρχίσουν οι συναυλίες. Να έρθουν για club show. Να μπει η μπασάρα. Να γκρουβάρουν κι οι τοίχοι. Να σκάσει το ρεφραίν. Να μη μείνει λαιμός ανοιχτός. Ah, sun and the shine.

Αντώνης Μαρίνης

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (19-25/04/21)
Hot Breath - One Hit (To the Body)
26.15%
Billy F Gibbons - Desert High
16.92%
Nightfyre - Far From Home
10.77%
Wolf Alice - Smile
9.23%
Cory Hanson - Pale Horse Rider
9.23%
Dirty Honey - The Wire
7.69%
Morcheeba - Killed Our Love
7.69%
TheNightTimeProject - Merkurius
4.62%
The Offspring - The Opioid Diaries
4.62%
The Record Company - Devil Inside
3.08%
  • SHARE
  • TWEET